Kuhalo se, natjecalo, a prije svega družilo i zabavljalo

Uzvanici svečane sjednice pazinskog Gradskog vijeća (D. ŠIŠOVIĆ)
Uzvanici svečane sjednice pazinskog Gradskog vijeća (D. ŠIŠOVIĆ)

Dva mjesna odbora, i njihovi mještani, proslavili su u subotu svoj dan. Organizatore iz mjesnih odbora Valdebek i Veli Vrh vrućine i visoke temperature natjerale su da predviđena aktivnosti pomaknu, pa umjesto od 17 sati, pučke fešte počele su tek oko 20 sati, kada je sunce počelo zalaziti.

Najbolji pedoći Žmaka i Rojnića

Feštu Veloga Vrha ugostilo je ove godine igralište istoimene škole. Kako doznajemo od predsjednice MO-a Veli Vrh Cinzije Počeko Kranjec, nakon što se par godina selila, od igrališta Tivolija do Mandrača, ove su godine poslušane želje mještana te je fešta organizirana na školskom igralištu, koje je dovoljno veliko da primi veći broj ljudi, a opet se nalazi u centru mjesta i svima je dostupno. Fešta je organizirana, dodaje Počeko Kranjec, uz potporu Grada Pule i sa svim udrugama i sportskim klubovima koji na ovome području djeluju.

Manifestacija je imala tri dijela – gastro u kojem se pod nazivom "Toć od pedoć" natjecalo u pripremi najbolje buzare od ove školjke. Nastupilo je šest ekipa, a žiri u sastavu Petar Banković, Božo Benčić i Silvana Licul-Kope, jednoglasno je odlučio da je najbolju buzaru pripremila ekipa koju su činili Slaven Žmak i Ivan Rojnić. Drugoplasirana je bio tim koji su činili Robi i Mario Roce te Nelson Rabak, a na trećem je mjestu završila buzara Petre Nikolić i Armina Grabara. Prvoplasirani su za nagradu dobili bocu pjenušca koju su otvorili odmah na bini, a drugo i treće mjesto bocu vina. U kulturno-umjetničkom dijelu manifestacije nastupili su crkveni zbor župe Krista spasitelja, Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine, KUD Barban, dok se fešta do zore nastavila uz glazbu i ples Enigma Banda.

Na drugom kraju grada fešta Mjesnog odbora Valdebek održala se na novom sportskom multifunkcionalnom igralištu pa su oni svoj fokus stavili na sportska natjecanja. Održani su, unatoč vrućinama, turniri u malom nogometu, odbojci, košarci, stolnom tenisu i boćanju te četiri zasebne utrke u dužini od 150 metara za djecu od tri do šest godina. Navečer se održao turnir u briškuli, nakon čega je uslijedila utrka za odrasle u ispijanju piva za pojedinačnu i štafetnu konkurenciju. Nakon sporta mještani su se zabavljali uz iće i piće za koje je bila zadužena konoba "kod Zvaneta" te glazbu Laguna Banda.

Kako doznajemo od predsjednika MO-a Valdebek Massima Brajuhe turnir u odbojci je osvojila ekipa "Ljuti tapir", dok su u utrci za klince sva djeca za trud osvojila medalje. Povlačenje konopa se nije održalo zbog malog broja zainteresiranih. Prvoplasirani u košarci je ekipa "Šijana 1", na drugom mjestu je ekipa "Šijana 2", a treći ekipa pod nazvom "Peje". U malom nogometu prvoplasirana je ekipa "Lišjera kod Koste", druga MNE Valdebek, a treća ekipa "Fažana". Za najboljeg igrača proglašen je Mateo Nikl, najučinkovitiji strijelac bio je Patrick Barlessi, a za najboljeg golmana proglašen je Enis Bajrami.

U stolnom tenisu prva su mjesta osvojili redom Matija, Mirko i Marin, dok su prvi u boćanju bili Franko Vošten i Josip Kantor, drugi Miro Lencović i Renato Furlanić, a treća ekipa BK-a Uljanik. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter