Kuglanje: Liović i Ravnić Gašparini viceprvakinje

Nataša Ravnić Gašparini i Marijana Liović
Nataša Ravnić Gašparini i Marijana Liović

Marijana Liović i Nataša Ravnić Gašparini, najbolje kuglačice porečkog prvoligaša Istre, s ukupno srušena 1.152 čunja osvojile su naslov viceprvakinja Hrvatske u parovima na prvenstvu što je u konkurenciji 18 parova odigrano na riječkoj kuglani na Mlaci. Porečanke su tako za svega dva čunja zaostale za državnim prvakinjama, iskusnima Anom Augustinović i Mandom Kopecki iz Zabokyja.

Liović je u rezultat porečkog para ugradila 581, a Ravnić Gašparini 571 oboreno "drvo". Vrlo dobro osmo mjesto, s 1.120 čunjeva, zauzeo je i drugi par Istre na prvenstvu, Mirjana Pavić (578) i najmlađa kuglačica na prvenstvu, 15-godišnja Katja Oplanić (542).

Istra s Đakovom
U Rijeci je tijekom prvenstva Hrvatske u parovima za kuglačice obavljen i ždrijeb četvrtfinala Kupa Hrvatske koji je porečkoj Istri za suparnika donio Đakovo. S obzirom na to da se radi o ogledu dvaju prvoligaša, susret će se 25. ili 26. svibnja odigrati na neutralnoj kuglani. Prođu li Porečanke četvrtfinale, plasirat će se na završni turnir kupa, u polufinalu kojega će igrati s boljim iz susreta Zagreb - Kupa. (K. K.)


Podijeli: Facebook Twiter