Kuglanje: Liović i Alihodžić najbolji u Puli

Marijana Liović (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Marijana Liović (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Pobjedom kuglačice porečke Istre Marijane Liović, svjetske prvakinje, i Seada Alihodžića, člana pulske Elektroistre, u Domu sportova "Mate Parlov" okončano je jubilarno 20. izdanje Božićno-novogodišnjeg turnira. Turnir, koji se bodovao za Otvoreno pojedinačno prvenstvo Pule za sezonu 2012./13., okupio je 38 natjecatelja, 31 kuglača i sedam kuglačica, iz pet istarskih klubova.

U konkurenciji kuglača zbog većeg broja natjecatelja najprije su odrađene kvalifikacije, nakon čega je 12 najuspješnijih izborilo vizu za finale. U kvalifikacijama je najuspješniji bio Mario Bolković, član Uljanika, koji je srušio 573 "drva". Prvi do njega bio je Goran Anzur iz Istre koji je srušio 552 čunja, dok je Alihodžić s 526 pogođenih čunjeva bio tek na diobi sedmog i osmog mjesta. Međutim, član Elektroistre je u finalu bio daleko najraspoloženiji i s 566 srušenih čunjeva osvojio prvo mjesto. Finalni učinak od 511 čunjeva Bolkoviću je u konačnici donio drugo mjesto, dok je Enio Mendica, član Hrvatskog branitelja, zahvaljujući drugom rezultatu finala od 542 pogođena "drva" popravio loš učinak u kvalifikacijama kad je srušio 525 čunjeva te se s diobe devetog i desetog mjesta probio do treće pozicije.

U konkurenciji kuglačica, koje nisu igrale kvalifikacije, Marijana Liović bila je neprikosnovena. U pune je gađala 366, dok je u čišćenju prikupila 206 za konačnih 572 srušenih čunjeva, čime je postavila novi ženski rekord pulske kuglane. Koliko je to bio dobar doseg može potvrditi i usporedba s rezultatima kuglača, kod kojih je u kvalifikacijama i u finalu samo Bolković, i to za jedan jedini čunj, uspio biti bolji. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter