KUD Uljanik obilježava 45. obljetnicu djelovanja

Prijem u Komunalnoj palači za članove KUD-a Uljanik
Prijem u Komunalnoj palači za članove KUD-a Uljanik

U Komunalnoj palači organiziran je prijem za predstavnike KUD-a Uljanika povodom njihovog velikog jubileja - 45. obljetnice aktivnog djelovanja društva. Ugostio ih je gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić. Gradonačelnik je pohvalio trud članova KUD-a što njeguje tradicije i kulturne baštine našeg kraja, a koje promiču na najljepši način, kroz glazbu i ples.

- Veoma je bitno očuvati istarski identitet kojim se toliko ponosimo, a još je važnije ljubav prema Istri i svemu istarskom prenijeti na mlade generacije, rekao je Miletić. Predsjednik KUD-a Dario Vale zahvalio je Gradu na potpori u postizanju vrhunskih rezultata i priznanja, istaknuvši kao primjer nagrade za izvornost prikaza plesa i običaja, vokalnu izvedbu te rad i doprinos u kulturi.

Osvrnuo se potom na program svečane proslave obljetnice koja će se održati sutra u INK-u s početkom u 19 sati. Najavio je da će gostovati njihovi prijatelji KUD Izudin Mulabećirović iz Općine Tešanj u BiH koji će svojim nastupom dodatno obogatiti program.

Gabrijela Peruško Pujas iz SAKUD-a, krovne organizacije koja okuplja deset KUD-ova članova na području Pule, naglasila je da je KUD Uljanik uistinu jedan od najkvalitetnijih KUD-ova u Hrvatskoj, što potvrđuje i uvrštavanje istarskog dvoglasja, koje Uljanik izvodi, na UNESCO-ov popis svjetske zaštićene nematerijalne kulturne baštine.

Gradonačelnik je stoga pozvao sve građane da se odazovu pozivu KUD-a Uljanik na proslavu obilježavanja ovog velikog jubileja pod imenom 16. Večeri tradicijske glazbe i plesa. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter