KUD Lino Mariani: Tri koncerta za godišnjicu

Ženski zbor KUD-a "Lino Mariani" (T. KOCIJANČIĆ)
Ženski zbor KUD-a "Lino Mariani" (T. KOCIJANČIĆ)

Ove se godine obilježava 65. godišnjica kontinuiranog djelovanja Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani" što će biti obilježeno trima koncertima.

Kako je rekla predsjednica društva Loretta Godigna, koncerti će se 26. listopada i 3. studenog održati u Zajednici Talijana, a 11. studenog, na dan osnivanja ovoga KUD-a te rođendan pokojnog maestra Nella Milottija, u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Premda je 2000. obilježena 50. godišnjica postojanja "Lina Marianija", njegovi počeci, kako smo saznali, sežu u 1947.

- Kulturno-umjetničko društvo "Lino Mariani" oformljeno je u poratnim godinama sa željom da se promoviraju glazba i glazbena tradicija ovih krajeva. Najveći je doprinos svemu tome dao maestro Milotti, koji je tu djelovao punih 50 godina. Najprije su oformljeni muški zbor i mandolinistika, potom 1973. ženski zbor, a početkom 80-ih godina prošloga stoljeća i mješoviti zbor. Dramska je skupina djelovala od 1949. do 1960., dugi niz godina postojao je i orkestar pod vodstvom maestra Egidija Perfette, a krajem 90-ih četiri je godine djelovala glazbena skupina za mlade Colorismo pod vodstvom Doris Cerin, kazala je Godigna. Istaknula je da je KUD bio zasnovan na amaterskoj osnovi te da su imali izvrsne maestre i korepetitore.

Na koncertima koji su na programu 26. listopada i 3. studenog u Zajednici Talijana predstavit će se sve sekcije ovoga KUD-a i gosti, a 11. studenog u INK-u nastupit će i brojni gosti, među kojima su Vesna Nežić Ružić, Olga i Bojan Šober, Jasna Kovačević Zucchi te plesači. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter