KUD "Bosna" privukao brojne mlade plesače

Plesači KUD-a "Bosna" dobili su buran pljesak (P. LUKEŽ)
Plesači KUD-a "Bosna" dobili su buran pljesak (P. LUKEŽ)

Redovna godišnja skupština i sijelo Kulturno-umjetničkog društva "Bosna", koje djeluje na području cijele Istre, održana je sinoć u pulskom Rojcu. Bila je to prva skupština otkako je Jasmin Omerović postao predsjednik društva koje njeguje svoje bošnjačke običaje, kulturu i tradiciju.

KUD ima 120 aktivnih članova, od toga je 46 plesača, a kad je Omerović prije nepunih godinu dana preuzeo dužnost predsjednika bilo ih je tek pet pa je izrazio zadovoljstvo što se ta aktivnost intenzivirala.

- Važno je istaknuti da među našim plesačima koji promiču bošnjačku kulturi ima i drugih nacionalnosti, što nam je izuzetna čast. Imamo još dva harmonikaša, jednog klavijaturista te pjevača koji njeguju naše pjesme i plesove. Lani smo imali brojne nastupe po Istri, drugim dijelovima Hrvatske i u inozemstvu, a planiramo ih i u ovoj godini, rekao je Omerović. Ove godine, dodao je, planiraju osnovati sekciju ilahija i kasida, dramsku te recitatorsku sekciju.

Pjevači, svirači i plesači, od djece do mladih, nakon skupštine su na sijelu u svom izvrsnom nastupu pokazali što znaju i izmamili burne aplauze okupljene publike koja ih je neumorno snimala i fotografirala dok su izvodili tradicionalne plesove. Svi okupljeni počastili su se i bogatom gozbom tradicionalnih slanih i slatkih delicija koje su pripremile vrijedne članice KUD-a "Bosna". (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter