Kucica razdora u Pješcanoj Uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koji je cilj i svrha postavljanja drvene kucice kraj odbojkaškog terena u Pješcanoj Uvali kraj kontejnera za smece? Je li se, cak i ako služi samo kao odlagalište alata mjesnom odboru, mogla naci bolja lokacija? Naši izvori kazuju nam da je kucica bila postavljena ispod hotela Valsabbion, ali je zbog pogodovanja vlasnici koja je bila nezadovoljna lokacijom, preseljena na sadašnje mjesto. To nam je potvrdio predsjednik MO-a Dragan Modrušan.

No, još je zanimljivije da je montažni objekt prvotno trebao služiti kao infopunkt, i to na trecoj lokaciji, što je bila inicijativa clanova Udruge mladih iz Pješcane Uvale. Bilo kako bilo, kucica se sada nalazi pokraj smeca, u prašini neuredenog parkinga.

- Kritike na racun lokacije kucice normalna su stvar u Pješcanoj Uvali jer uvijek nekome nešto smeta. To je privremeno rješenje za odlaganje nekih rekvizita i alata jer odbor nema svoje prostore. Vlasnica hotela je negodovala kad se pocela postavljati kucica i odlucio sam joj izaci ususret. Ako nekome smeta što je kucica sad kod kontejnera i igrališta, može me nazvati i požaliti se, ali to dosad nije nitko napravio, kaže Modrušan.

- Mi smo narucili kucicu, no na sastanku MO-a je ispalo da je kucica opcinska jer ce je Opcina platiti. Nakon toga smo se distancirali od cijele price. Naime, naša ideja je bila da je postavimo ispod košarkaškog i nogometnog igrališta gdje bi bila u hladu i služila kao infopunkt za dogadanja u mjestu, Puli i cijeloj Istri te za sportske dogadaje koje organiziramo, kaže Leo Peruško, predsjednik udruge. Dodaje da je potom kucica smještena ispod Valsabbiona što je bila loša ideja, kaže, jer su znali da ce se vlasnica buniti.

- Sad je stavljena kod kontejnera u koje se ljeti iz restorana bacaju školjke i ribe tako da je smrad nesnosan. Tamo nece nitko moci dugo stajati i kucica ce stvarno biti samo skladište. Distancirali smo se jer je sve ispalo drugacije od naše prvotne ideje, kaže Peruško.

Predsjednik MO-a, pak, tvrdi da se kontejneri mogu premjestiti na neko drugo mjesto ako je u njima problem te da je kucica sad privremeno stavljena na to mjesto.

- Naš najveci problem je nedostatak društvenog doma i volio bih da se time bavimo, a ne na kojem mjestu ce stajati kucica. Plan da se otkupi prostor u žutoj zgradi je propao i sad smo na pocetku kao i prije 20 godina. Nemamo svoj prostor vec samo unajmljeni u privatnoj kuci, nemamo ni opcinskog zemljišta na kojem bi se sagradio dom. Ima jedna parcela na ulazu u naselje, ali je u državnom vlasništvu. Veliki problem je i što nemamo detaljni plan cime bi se odredilo gdje ce što biti. Tad ne bi bio toliki problem oko ove kucice, zakljucuje Modrušan.


Podijeli: Facebook Twiter