Kuci svjetla gradevinska dozvola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kuca svjetla u Cukricima, namijenjena osobama s invaliditetom, dobila je gradevinsku dozvolu, a gradnja krece pocetkom sljedece godine, naglasio je Zlatko Kuftic, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, tijekom susreta clanova njegove udruge, predstavnika Društva distroficara i rijeckog Radiokluba slijepih Galeb u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru slijepih Istre u Cukricima.

- Za objekt od 200 kvadrata vec je osigurano 300 tisuca kuna, a izgradnju financira naša udruga, Istarska županija, sponzori te pojedine opcine i gradovi. U kuci ce biti restoran, prostorije za društvene igre, prijemni ured, tri sanitarna cvora od kojih ce jedan biti prilagoden osobama u invalidskim kolicima, rekao je Kuftic.

U centru vec postoji sedam montažnih kucica koje je donirao županijski Crveni križ. Pri završetku je uredenje cetiri kucice, a ostatak ce doci na red cim se pronadu financijska sredstva. Ureduje se sportski dio centra na kojem se planira napraviti kuglana, košarkaško igralište i bocalište prilagodeno slijepim osobama.

Savicentski nacelnik Dalibor Macan obecao je da ce Opcina i dalje financijski potpomagati rad Udruge slijepih i izgradnju Kuce svjetla. Susret u Cukricima organizirao je Klub slijepe mladeži Istre i Klub slijepih žena Istre uz pomoc donacije Tekop Nove.


Podijeli: Facebook Twiter