Kuce za odmor važan dio turisticke price

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi Dan otvorenih vrata privatnih iznajmljivaca s Vodnjanštine održan je u nedjelju u najreprezentativnijih 10-ak kuca za odmor te apartmana Vodnjana i okolice.

Delegacija u kojoj su bili predstavnici županijskog TZ-a, touroperatora i turistickih agencija, prevodena direktorom vodnjanske Turisticke zajednice Sašom Debeljuhom, obišla je objekte iznajmljivaca u Vodnjanu, Guranu, Galižani, Peroju i Barbarigi.

Posjetitelji i turisticki djelatnici mogli su se, osim razgledavanja smještajnih kapaciteta i razgovora s iznajmljivacima, upoznati s uvjetima kreditiranja banaka i saznati sve informacije potrebne za pokretanje takve djelatnosti.

Debeljuh istice veliku važnost ovakvog obilaska jer 30 posto prihoda TZ-a dolazi upravo od privatnih iznajmljivaca. Uz gradski TZ, suorganizator je Udruga privatnih iznajmljivaca Vodnjana, osnovana lani.

- Tri su osnovna cilja ove akcije: promidžba, ne bismo li se nametnuli kao destinacija s kvalitetnim privatnim smještajem, edukacija potencijalnih i vec postojecih iznajmljivaca te podizanje kvalitete usluge. Privatni iznajmljivaci, za razliku od velikih hotelskih kuca, možda ne suraduju s agencijama pa se Turisticka zajednica tu želi ukljuciti kao kvalitetna potpora, rekao je Debeljuh.

Na Vodnjanštini je evidentirano 140 iznajmljivaca koji imaju 640 postelja.


Podijeli: Facebook Twiter