Kučan Marof: U naletu vlaka poginula tročlana obitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći u naletu putničkog vlaka na osobno vozilo u prigradskom naselju Kučan Marof u Varaždinu jučer oko 16.20 sat, poginula je tročna obitelj - 36-godišnji muškarac, 30-godišnja žena i četvorogodišnje dijete, navode danas iz varaždinske policije, koja je do kasno sinoć provodila očevid.

Policijska uprava varaždinska je priopćila da 36-godišnji muškarac, dolaskom na pružni prijelaz, nije zaustavio vozilo već je nastavio vožnju. U tom je trenutku u desni bočni dio osobnog vozila udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Varaždin - Koprivnica.

Sve troje putnika u vozilu umrlo je na mjestu nesreće od zadobivenih ozljeda.

Za vrijeme trajanja očevida, do kasnih večernjih sati, obustavljen je željeznički promet na toj relaciji, dok se cestovni promet odvijao okolnim cestama.

Vezano za ovu tešku prometnu nesreću iz Uprave Hrvatskih željeznica HŽ infrastrukture doznaje se kako su se na tom prižnom prijalazu bez branika u posljednjih sedam godina, dogodile dvije teže prometne nesreće, do jučerašnje. Uz izraze duboke sućuti obitelji poginulih iz HŽ-a infrastrukture uputili su apel svim sudionicima u prometu da poštuju prometne znakove i prije svakog željezničko-cestovnog prijelaza, bez obzira na razinu njegova osiguranja, uspore i uvjere se je li pruga prazna i prolaz slobodan, stoji u priopćenju.

"Još 2008. godine tadašnja gradska vlast osigurala je 400 tisuća kuna i pokrenula projekt izgradnje branika na preostala dva nezaštićena pružna prijelaza u Kučan Marofu i Jalkovcu. Na naše inzistiranje Hrvatske željeznice prošle su godine u listopadu raspisale natječaj za izgradnju branika i prema posljednjim informacijama realizacija projekta počet će uskoro, čim to omoguće vremenski uvjeti. U proračunu je inače osigurano još potrebnih 400 tisuća kuna za dovršetak izgradnje. Zašto od 2008. do danas nije došlo do izgradnje branika? Leži li krivnja na bivšoj gradskoj vlasti koja nije dovoljno inzistirala na tome ili Hrvatske željeznice taj projekt nisu uvrstile u svoj plan aktivnosti, ne bih sada želio špekulirati i nagađati", izjavio je za Hinu varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter