Kuca utopljena u prirodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kuca na obroncima grckoga otocica u skupini Ciklada pravi je primjer kreativne arhitekture. Prilikom projektiranja pazilo se da se zadovolje i funkcionalne i estetske potrebe jer kuca nije samo lijepa, vec ima sve što jedan dom treba imati.

No, cini se da je ipak najljepši dio kuce ono što je okružuje - zelene padine i pogled na more, a jedina granicu pogleda je horizont.

U uredenju dvorišta koristio se kamen da bi se što manje narušilo idilicno mediteransko okruženje. Buduci da je more udaljeno i da je kuca na brdu iznad mora, u dvorištu je smješten bazen, napravljen tako da se iz odredenog kuta gledanja cini da nema kraja i da se voda iz bazena prelijeva u more.



Zanimljivost ove kuce je i što je veci dio životnog prostora smješten ispod površine zemlje. Naime, gornja etaža kuce nalazi se u prizemlju, dok je prizemlje sakriveno ispod razine zemlje. Unutrašnjost kuce je odvojena od okoliša staklenim kliznim vratima tako da je u prekrasnom pogledu na Egejsko more moguce uživati i iz dnevnog boravka.


Podijeli: Facebook Twiter