Kuca u cvijecu s potpisom Ikee

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularnim dizajnom i još popularnijim (citaj: prihvatljivim) cijenama švedski gigant koji se bavi prodajom namještaja Ikea odlucila je otici korak dalje.

Do sada su, primjerice, mlade obitelji svoje domove uredivali Ikeinim namještajem po pristupacnim cijenama, a od sada ce imati i svoju kucicu u cvijecu s naljepnicom Ikea.

Tako ce mlade njemacke obitelji vec od iduceg mjeseca imati priliku u Ikei kupiti i citavu montažnu kucu, za nešto manje od 180.000 eura. Rijec je o dvokatnici u kojoj ce svaki stan, ovisno o kojoj se od cetiri odabrane lokacije radi, biti dostupan za manje od 100.000 eura. Najskuplja varijanta bit ce 249.000 eura, a Nijemci su je vec prošlog tjedna mogli vidjeti na oglednom primjerku.

Osim što ce cijenama biti konkurentne obicnim kucama i stanovima, Ikeine tvornicke kuce štedjet ce energiju, što je naravno u duhu socijalno i ekološke osviještene Švedske. Prodaja pocinje u travnju, a kucica u nizu, zajedno sa zemljištem, takoder je dobila jedno od tipicnih švedskih imena - Boklok - što bi trebalo znaciti - Stanuj mudro.
Ako je vjerovati Ikeinoj filozofiji uredenja interijera pod devizom kupuj mudro, i ovaj ce koncept biti i više nego uspješan.

Plan je da se do kraja godine proizvede 60 kuca i 20 stanova. Jer u programu su im i dvokatnice u skandinavskom stilu koje su podijeljene u stanove sa po dvije pa sve do cetiri sobe. Za sada ce ovakve kuce biti dostupne samo u Njemackoj. U Hrvatskoj još maštamo o salonu namještaja, pa kada to dobijemo, možda nam se pruži i prilika za Ikea kucicom.


Podijeli: Facebook Twiter