Kuca s dušom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo je kuca koja na prvi pogled odaje dojam suvremenosti zbog svog pomalo "vec videno" izgleda, no prvi pogled zna zavarati jer tu je prisutan i stil koji nudi neocekivane odmake od uobicajenog, što ovu kucu cini posebnom.



Rijec je o kuci koju potpisuju australski arhitekti Leeton Pointon i Susi Leeton, a koja jednostavno mami ugodnom formom i prirodnim materijalima od kojih je izgradena. U unutrašnjosti je velika pažnja posvecena komunikaciji medu prostorijama, a posebnost je u tome da se podovi zbog korištenja istog matrijala "prelijevaju" na zidove, a zidovi na stropove tako da iz daljine nije jasno gdje pocinje, a gdje završava pod, zid, a gdje strop.



Osim zidova obloženih drvetom tu su i oni "odjeveni" u kamen, tako da se postiže odredena dinamika razlicitim teksturama materijala. U uredenju se pazilo na svaki detalj - umjetnina na zidu, ukrasna lampa, roštilj na terasi, a iako je novoizgradena, kuca vec ima dušu i izgleda kao da netko vec živi u njoj.



Posebno mjesto zauzimaju stepenice koje iz raznih kutova gledanja podsjecaju na kakvu skulpturu. Osim zanimljive unutrašnjosti, pravi biser kuce je eksterijer, prekrasno dvorište gdje su se jednostavnim formama i ravnim linijama postigli sklad i mir. Takva ugodna atmosfera je pogodna za odmor i opuštanje, cemu pridonosi i vanjski bazen.


Podijeli: Facebook Twiter