Kuća Djeda Mraza i doček Nove u podne

Novigrad (M. MIJOŠEK)
Novigrad (M. MIJOŠEK)

Općina Medulin i ovog je mjeseca, u suradnji s udrugama, organizacijama i vrijednim pojedincima, priredila bogat blagdanski program prilagođen kako najmlađima, tako i drugim dobnim skupinama. Program je počeo 1. prosinca Zavičajnoj galeriji Crnobori u Banjolama, otvorenjem izložbe fotografija "Otkriveno, otvorenih očiju!", u organizaciji udruga Format i Rotonda.

U petak koncert klapa Iskon i Contra

JU Kamenjak u petak, 15. prosinca, na samom ulazu u Premanturu priprema koncert klapa Iskon i Contra, dok će ljubitelji klasične glazbe moći uživati 17. prosinca u crkvi sv. Lovre, na Božićnom koncertu Fenoliga classic trija, u kojemu sviraju Nataša Dragun i Samanta Stell (flauta) te Anica Franjul (piano). Ekonomist Saša Petar će o kulturi suradnje i svađanja govoriti na predavanju u "staroj školi" 21. prosinca u 19 sati. U utorak, 26. prosinca, na Pećinama će se, u organizaciji župe sv. Lovre, uprizoriti žive jaslice. U Pomeru će, pak, drugu godinu zaredom ovu nedjelju od 14 sati mještani u suradnji s Mjesnim odborom Pomer na trgu kod bunara pripremati svoju verziju jaslica.

Blagdanska događanja u Medulinu tradicionalno počinju 6. prosinca kićenjem velike jelke na Placi. Vrtićarci i pučkoškolci na trgu su dočekali sv. Nikolu u prigodnom programu koji je režirala udruga MedulinArt, dok je u popodnevnim satima udruga Studio Valeria u Multimedijalnom centru organizirala kreativnu radionicu izrade čestitki.

Doček Nove u podne kod mlina

Općina Medulin večeras, u 19 sati poziva mještane u 3mc, na prezentaciju općinskog kalendara. Ovdje će se sutra, s početkom u 18 sati, održati božićna produkcija DKUS-a Mendula, a idućeg dana u 18 sati bit će predstavljen kalendar Dječjih vrtića Medulin za 2018. godinu. Solistički koncert Noela Dožića na harmonici ljubitelji klasične glazbe moći će poslušati u crkvi sv. Agneze u nedjelju 17., u 20 sati. U crkvi će čitavog prosinca biti postavljene velike jaslice koje je izradio Krunoslav Oreški.

U ponedjeljak, 18., u 3mc-u gostuje predstava Teatra Gavran "Lutka", s početkom u 19 sati. Božićna školska priredba održat će se 20. prosinca u 17 sati u OŠ Dr. Mate Demarina. Udruga Sakramenski poziva na Božićni koncert 27. prosinca u MMC-u Općine Medulin, s početkom u 20.30 sati. Kruna blagdanskih događanja bit će doček Nove godine u podne kod medulinskog mlina, popraćen bogatom gastro ponudom i glazbenim programom u kojem će publiku zabavljati DJ Nikola z Kukurini, Lighthouse band i Mia Dimšić. Sve počinje u 10.30 sati: za djecu će biti priređen poseban program, uz zabavne igre i animaciju. Predviđena je i atletska utrka sa startom i ciljem na istoj lokaciji.

(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter