Kuca balon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nesvakidašnje nastambe neobicnih oblika zadnjih nekoliko godina pravi su hit medu štovateljima istih. Ovoga puta pažnju nam je privukla takozvana kuca balon koja nudi sav komfor, dakako u odredenim gabaritima, s dizajniranim namještajem.

Kuca balon je cudna, neobicna. Nekima prihvatljiva samo za posjet, drugima zanimljiva i za nešto duži boravak. Moglo bi se kazati da je rijec zapravo o svojevrsnoj kamp kucici zahvaljujuci kojoj je kampiranje poprimilo jednu višu dimenziju.

Prozirna struktura dizajnirana je tako da ljudima pruža mogucnost da se što više približe prirodi. S obzirom da je "balon" opremljen svim mogucim suvremenim kucanskim inovacijama izgleda poput pokretne hotelske sobe više negoli "obicni šator".



Nocenje u balonu iznosi oko 400 funti po noci, a zanimljiv je kamperima "egzibicionistima" koji su željni komfora jer nudi veliki krevet, sofu i garderobu te naravno panoramski pogled.

Potonji balon nazivaju i kristalnom kuglom, biva osvijetljen, a oni koji su imali priliku prenociti u njoj rekli su da nudi ugodan san u prirodi bez da se potonju "inkomodira". "Kuglu" je osmislio francuski dizajner Pierre Stephane Dumas koji je rekao da ona za njega predstavlja posebno mjesto u kojem se voli odmarati i meditirati.


Podijeli: Facebook Twiter