Krzno u boji je must have

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apsolutni ovosezonski must have je krzno u boji, a birajte ga prema temperaturama i prigodama. Za pocetak neka to budu samo krzneni ovratnici, koji ce krasiti vaše jakne i ogrtace kod prvih hladnoca. U paleti boja od plavih do zelenih nijansi, a uvijek elegantna bijela takoder ce se uklopiti uz crno bijeli svijet koji je ove godine ponovo modno potvrden.

Za ljubitelje životinja i protivnike pravoga krzna tu su brojna modna rješenja izvedena i u umjetnom krznu koje zbog visoke tehnološke razine izvedbe samog materijala izgledaju, a i griju, poput pravog. Osim pri odabiru modela i boje koja ce vam najbolje pristajati, pozornost posvetite i samoj kvaliteti krzna. Pri kupovini krzna, najprije dodirom provjerite je li krzno podatno i cvrsto. Ono bi moralo biti gusto, mekano na dodir, sjajno poput kose i nikada oštro. Trebalo bi biti cvrsto sašiveno i opšiveno tako da lijepo pada.

Kad odjenete krzneni kaput, bit cete iznenadeni njegovom lakocom i zaista je fascinantno kako tako lagani kaput može štititi od hladnoce i niskih temperatura. Odaberite pravu velicinu, jer krzneni kaput ne bi trebao biti odviše širok, ali ni odviše uzak. Ispod njega nece biti potrebno odijevati deblju odjecu, pa nije potrebno ostavljati "prostor", a opet ni preuzak, jer tako ce biti u opasnosti nategnuti dijelovi i šavovi.

Krzno i kiša nisu baš najbolji prijatelji, ali nisu ni neprijatelji pa ako se krzneni kaput smoci, potrebno ga je samo istresti i ostaviti da se osuši, ali daleko od izvora topline. Ne gode mu visoke temperature pa ce ljeti biti najbolje da ga odnesete kod krznara koji ce ga u ljetnim mjesecima zaštititi na hladnom mjestu.

Ne povjeravate li na cuvanje svoje krzno kod krznara, stavite ga u pamucnu vrecu, a u ormar stavite sredstvo protiv moljaca pazeci pritom da sredstvo ne dode u doticaj s krznom, jer bi ga moglo oštetiti. Nikada ga ne stavljajte u plasticne vrece, jer ce mu dlaka izgubiti sjaj. Provjetravajte ga za kišnih dana na zašticenim mjestima od kiše. Krzneni kaput nikada ne gurajte u pretrpan ormar, jer ce izgubiti formu, a štetno je i za njegovu dlaku.


Podijeli: Facebook Twiter