Krvava pljačka u Vodnjanu: Lopov na ispitivanju

Policija je obavila očevid na Petrolovoj benzinskoj postaji
Policija je obavila očevid na Petrolovoj benzinskoj postaji

Policijska uprava istarska je u 1.30 sati izvijestila da je u nedjelju oko 23.50 sati opljačkana benzinska postaja Petrola u Vodnjanu, a pljačkaš je uhićen nakon što su policajci upotrijebili vatreno oružje, odnosno pucali u njega.

Razbojnik, 26-godišnjak s područja Vodnjana, kojeg je policajac prilikom uhićenja ranio hicem iz službenog pištolja, lakše je ozlijeđen i hospitaliziran je u pulskoj Općoj bolnici, gdje je proveo noć. Otpušten je u ponedjeljak u jutarnjim satima i trenutno se, po neslužbenim informacijama, nalazi u pulskoj policijskoj postaji na kriminalističkom istraživanju, a trebao bi ga ispitati i državni odvjetnik.

Lakše tjelesne ozljede zadobio je i 27-godišnji djelatnik benzinske s područja Marčane kojega je maskirani razbojnik tražeći novac porezao razbijenom bocom po ruci, da bi se sekundu kasnije s plijenom u ruci uputio prema izlazu. Srećom, Marčancu nije bila nužna hospitalizacija.

Promptnoj reakciji policije razlog su učestale pljačke u zadnjih desetak dana, zbog kojih su policajci bili u zasjedama kod nekoliko objekata koji su potencijalne mete pljačkaša, pa tako i kod benzinske u Vodnjanu.

Tako je nakon pljačke i ranjavanja djelatnika, dok se razbojnik s plijenom još nalazio u prodajnom prostoru, u Petrolovu benzinsku ušao policajac, koji je pri uhićenju 26-godišnjaka upotrijebio pištolj i ustrijelio ga.

- Zbog uporabe službenog pištolja u Pulu tijekom današnjeg dana dolazi stručni tim Ravnateljstva policije ne bi li se utvrdile sve okolnosti događaja, izvijestila je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. Informacije o zaključku stručnog tima, veli ona, bit će poznate možda još tijekom današnjeg dana.

Nakon pljačke i pucnjave na benzinskoj u Vodnjanu očevid su obavili zamjenica županijske državne odvjetnice i policija. Na benzinskoj postaji postoji videonadzor, ali on za vrijeme pljačke i pucnjave nije bio u funkciji. Sve okolnosti nastojat će se stoga utvrditi kriminalističkim istraživanjem. (M. KOŠTA, M. V., snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter