Kružni tok u Šijani ceka gradevinsku dozvolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do kraja godine trebali bi biti stvoreni svi preduvjeti za izdavanje gradevinske dozvole za izgradnju dvoetažnog kružnog toka u Šijani buduci da ce do tada najvjerojatnije biti riješeni imovinskopravni odnosi na privatnom zemljištu, koje u ime Hrvatskih cesta vodi Ured državne uprave Istarske županije.

Naime, s obzirom na tijek poslova, potonji bi trebao do pocetka 2012. završiti s vještacenjem te donijeti sva potrebna rješenja za ulazak u posjed. Po izdavanju gradevinske dozvole Hrvatske ceste ce raspisati javni natjecaj za odabir najpovoljnijeg izvodaca radova te ce biti zapoceta dugo ocekivana izgradnja kljucnog kružnog toka koji bi uvelike trebao rasteretiti promet na jednom od glavnih ulaza u grad.

U lipnju ove godine Gradsko vijece donijelo je Odluku o prijenosu prava vlasništva nad gradskim nekretninama u obuhvatu rekonstrukcije državne ceste D-66 (Stancija Peliceti - Šijana) u korist Hrvatskih cesta, nakon cega je trgovacko društvo kao investitor u projektu ishodilo lokacijsku dozvolu te izradilo parcelacijski elaborat. (I. N. T.)


Podijeli: Facebook Twiter