Kružni tok na vrhu Radiceve moguc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocela je realizacija nedavno najavljenog projekta izgradnje kružnog toka na vrhu Radiceve ulice, na križanju s Rizzijevom ulicom. Doduše, za sada tek u birokratskom dijelu, izdavanjem lokacijske dozvole, medutim, pokrenut proces mogao bi vec pri kraju godine znaciti pocetak izgradnje rješenja za trenutno izuzetno problematicnu prometnu tocku.

Po ishodovanoj lokacijskoj dozvoli Grad ce krenuti u imovinskopravne promjene dijela zemljišta potrebnog za prošireno raskrižje i rotondu te izradu idejnog rješenja projekta, a moguce je da i izgradnja kružnog toka pocne vec ove godine iako nije u planu Programa za izgradnju komunalne infrastrukture.

- Postoji mogucnost, ukoliko projekt do tada bude spreman, da se realizacija ubaci u rebalans proracuna budu li osigurana financijska sredstva, rekao je procelnik Damir Prhat.

Kružnim tokom na ovoj lokaciji namjerava se povecati sigurnost u prometu, a u najmanju ruku osigurati dovoljnu preglednost na lokaciji gdje su ceste prometne nezgode. Nepregledno raskrižje, specificno zbog konfiguracije terena, izuzetno je prometno frekventno tijekom cijeloga dana, i to iz svih smjerova, a promet se odvija s prednošcu Radiceve i Budicinove ulice.

S obzirom na to da ovim raskrižjem prometuje velik dio stanovnika južnog dijela grada, velike su gužve na tri prometne ulice, Radicevoj, Rizzijevooj i Budicinovoj. Uz kružni tok, koji bi dijelom zašao u sadašnju površinu sjemeništa, te zelenu površinu "Trojki", izgradio bi se novi dio oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Rekonstrukcija samog raskrižja sastojala bi se od izgradnje kružnog toka vanjskog polumjera 13,5 metara i prometne površine 65 cetvornih metara, a osim spomenutih ulica, obuhvatila bi i Coppovu, u kojoj bi se izgradilo okretište. Rekonstrukcija bi obuhvatila 41 metar Budicinove, stotinjak metara Rizzijeve te 52 metra Radiceve ulice, ukljucujuci i nogostupe.


Podijeli: Facebook Twiter