Kružni tok na vrhu Radiceve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od iduce godine prometovanje na vrhu Radiceve ulice u Puli, prema Vidikovcu i Verudi, trebalo bi postati sigurnije. Na jednoj od najkriticnijih tocaka pulskog prometa - raskrižju Radiceve, Rizzijeve i Budicinove ulice, namjerava se izgraditi kružni tok radi bolje preglednosti te izbjegavanja prometnih nesreca, od kojih je posljednja imala tragicni epilog.

Nepregledno raskrižje, specificno zbog konfiguracije terena, izuzetno je prometno tijekom cijeloga dana, i to iz svih smjerova, a promet se odvija s prednošcu Radiceve i Budicinove ulice. S obzirom na to da ovim raskrižjem prolazi veliki dio stanovnika južnog dijela grada, rijec je o zasigurno 20-ak tisuca Puljana, opcepoznate su gužve iz smjera Radiceve u Rizzijevu ulicu i nepreglednost iz oba smjera Rizzijeve.

- Izraden je idejni projekt rekonstrukcije da bi se povecala sigurnost, a ujedno bi se izgradio i novi dio oborinske odvodnje i javne rasvjete. Vjerujem da ce uskoro biti ishodovana lokacijska dozvola, nakon cega cemo dobiti i izvedbeni projekt, kaže Damir Prhat, procelnik odjela za komunalni sustav i imovinu.

Rekonstrukcija raskrižja sastojala bi se od izgradnje kružnog toka vanjskog polumjera 13,5 metara i prometne površine 65 metara, a osim spomenutih ulica obuhvatila bi i Coppovu, u kojoj bi se izgradilo okretište.

Zbog takvog proširivanja raskrižja koristit ce se manji dio sadašnje zelene površine prema "trojkama" te ulaza u sjemenište (portun i zid ulaza), odnosno uklonit ce se postojeci i izgraditi novi zidovi. Rekonstrukcija bi obuhvatila 41 metar Budicinove, stotinjak metara Rizzijeve te 52 metra Radiceve ulice, ukljucujuci i nogostupe.


Podijeli: Facebook Twiter