Kružni tok čeka sanaciju Palisine ulice

Umjesto betonskih blokova lijepo uređen kružni tok (D. MEMEDOVIĆ)
Umjesto betonskih blokova lijepo uređen kružni tok (D. MEMEDOVIĆ)

Kao što je bilo i najavljeno, uoči uskrsnih blagdana dovršena je sanacija jednog od dva betonska kružna toka na obilaznici i to onog na raskrižju prema Pješčanoj Uvali. Drugi, onaj prema marini Veruda, takav će ipak dočekati jesen jer ovisi o drugom projektu, odnosno završetku rekonstrukcije Palisine ulice.

Prethodno izgrađene, betonske rotore svojim su sredstvima 2011. godine izgradili Županijska uprava za ceste (ŽUC) i MUP, ali su odmah bili sporni zbog betona, dok je onaj na raskrižju za Pješčanu Uvalu bio sporan i zbog pozicije. Odmah se, stoga, konstatiralo da moraju biti zamijenjeni jer su opasni, a učestale prometne nezgode tome su samo išle u prilog.

- Kružni tok na raskrižju za marinu Veruda za sada neće biti rekonstruiran, jer se čeka rekonstrukcija cijele Palisine ulice. Taj kružni tok bit će njena završna izvedba s obzirom na to da je u tom dijelu potrebna izmjena kompletne infrastrukture, rekao je Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Kako dodaje, rotor prema marini Veruda je manje problematičan jer je, za razliku od onog prema Pješčanoj Uvali, kvalitetno pozicioniran.

- Dakle, ovdje nije problem smještaj betonskih blokova, kao što je to bilo kod onog prvog, i ovaj kružni tok ispunjava svrhu zbog koje je postavljen, ali ostaje problem jer je izrađen od betona.

Međutim, nama je bilo bitno da onaj problematičniji uspješno rekonstruiramo i da prije uskrsnih blagdana, kada su se očekivale gužve i pojačan promet, u prometnom smislu sve bude prohodno prema Pješčanoj Uvali. I to smo realizirali, ustvrdio je pročelnik Prhat. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter