Krunislav Olujić: Karamarko je mumificirani Putin

Krunislav Olujić (D. TADIĆ/CROPIX)
Krunislav Olujić (D. TADIĆ/CROPIX)

Bivšu premijerku Jadranku Kosor u petak je pred Visokim časnim sudom HDZ-a branio Krunislav Olujić, nekadašnji predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske. Nije ju uspio obraniti, ali kaže da drukčiji ishod nije niti očekivao.

- Kako je izgledalo to suđenje?

- Gotovo nevjerojatno. Bilo je bljutavo i degutantno iz pozicije zaštite prava gospođe Kosor i zbog toga je sve ovo važno prezentirati hrvatskoj javnosti. Na početku, sudsko vijeće na čelu s Florijanom Borasom odredilo je stanku radi provjere mojeg članstva u HDZ-u, s obzirom na, kako su rekli, osnovanu sumnju da ja nisam član. Čini mi se da su se zbunili jer su vjerovali da se gospođa Kosor neće odazvati ili da će, pak, doći bez branitelja.

Na red je onda došao tužitelj u ime gradskog odbora, neki mladić, zapamtio sam da se preziva Ilijaš. To je vjerojatno budući Karamarkov Wyszynski, poznati Staljinov tužitelj. Na našu primjedbu da se moraju primjenjivati sve odredbe ZKP-a, Ilijaš je izjavio da bi se u tom slučaju, zbog ponavljanja stegovnog djela, gospođu Kosor moralo pritvoriti.

- Gdje bi ju trebalo pritvoriti, u sjedištu HDZ-a?

- Ne znam, pitajte budućeg hrvatskog Wyszynskog, pitajte Karamarka. Vjerojatno bi je pritvorili u neku klauzuru, iza samostanskih zidina. Karamarko me podsjeća i na mumificiranoga hrvatskog Putina.

- Zašto?

- S obzirom na njegovo nekadašnje pripadništvo hrvatskom obavještajnom sustavu i na činjenicu da iz tog miljea dolaze i još neki visoki HDZ-ovi dužnosnici. Putin je također bio na čelu ruske obavještajne službe. Karamarko je, osim toga, uvijek ozbiljan i mrgodan i ima probleme u komuniciranju i s članstvom i s javnošću, pa me zato podsjeća na mumiju.

Možemo samo misliti što bi sve Karamarko radio kad bi došao na vlast u Hrvatskoj. (Razgovarao Dražen CIGLENEČKI/NL)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter