Kruna karijere Alena Vitasovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Croatia Records objavio je kompilaciju pjesama Alena Vitasovica pod nazivom "Zlatna kolekcija" koja sadrži cak 36 pjesama, a ukljucuje njegove najvece hitove iz 90-ih kada je suradivao s Liviom Morosinom kao i novije pjesme.

Dvostruki CD otvaraju hitovi kao što su "Ne moren bez nje", "Sandra" i "Gušti su gušti", a na popisu se još nalaze "Ja sam Istrijan", "Daghe oio", "Ja ne gren" i mnoge druge.

- Htio sam da na toj kompilaciji bude još koja pjesma više, ali nije mogla biti zato što je te pjesme za koje sam htio da idu inace izdao Hit Records, a kompilaciju je objavila Croatia Records, a oni ne smiju imati zajednicke projekte, objasnio nam je Vitasovic koji iza sebe ima pet regularnih albuma i nekoliko kompilacija.

U meduvremenu radi na novom studijskom albumu. "Vec imam tri, cetiri nove pjesme koje nisu na ovom The Best Of albumu, kako ga zovem, a koji pokriva razdoblje od 1993. do 2010., pa se radi na tome da novi album izade na proljece. Što se možda i nece dogoditi, jer sada cemo pokušati 'progurati' ovu kompilaciju".

To znaci, objašnjava nam Vitasovic da ce svojih trideset godina rada, odnosno dvadeset godina u kojima je postao neka "faca", kako se sam šali, obilježiti koncertima.

"Pogotovo cemo cijele iduce godine obilježavati 'Zlatnu kolekciju'. Bit ce promocija za novinare, kao i za publiku i to ce biti obilježeno na razne nacine, ali najviše cemo biti fokusirani na Istru i sjevernu Hrvatsku", najavljuje ovaj istarski glazbenik.

Doduše, ne vjeruje da ce ikad više biti uspješan kao sredinom devedesetih. "Onakav uspjeh nije postigao nitko i vjerojatno ga nece nitko niti postici. Želim samo održavati svoju karijeru i kvalitetu, tako da se uopce ne zamaram velikim uspjesima. Ovaj dupli album je kruna moje karijere. Nakon toga cu izdati regularni album, ali od njega ne ocekujem apsolutno ništa nego da budem zadovoljan i sretan", rekao nam je na kraju.


Podijeli: Facebook Twiter