Krtice kao uljezi u četvrtoj ligi

Jan Kerekeš kao Štef Radički u "Krticama" (Neven LAZAREVIĆ)
Jan Kerekeš kao Štef Radički u "Krticama" (Neven LAZAREVIĆ)

U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula vidjeli smo preksinoć dvije monokomedije Teatra Kerekesh od kojih je jedna klasik Ljubomira Kerekeša "Dimnjačar", a večer je otvorena "Krticama" na tekst Jana Kerekeša koji i glumi u predstavi.

"Krtice" je režirao Ljubomir Kerekeš a ne baš suvisla priča vrti se oko Stjepana Radičkog zvanog Štef, domara Nogometnog kluba Žbunj koji se bori za naslov u Četvrtoj županijskoj ligi. Teren su izrovale krtice a kako na ogled treba doći slavni Dinamo, Radički se mora obračunati s uljezima kako ne bi dobio otkaz. I obračuna se, ali onda shvati da su mu one jedine prijateljice… No, pola sekunde kasnije ipak je shvatio da mu je drago da ih se riješio jer unatoč tome što je Dinamo napucao Žbunj s 9 golova s terenom je sve bilo okej, Radički nije dobio otkaz, žena opet priča s njim a djeca su ga odblokirala na Face-buku (unatoč tome što on ne zna što je to?!).

U sat vremena Jan Kerekeš će se transformirati u 20-ak likova među kojima je i policajac koji je Štefov mlađi brat koji ne voli Štefa. Kako je priča vezana uz nogomet, nekoliko štosova ide na račun nogometne ali i političke situacije, ali taj arsenal se brzo ispuca pa Kerekešu kao neki bonus aduti ostaju imitacije stereotipnih likova i slavnih ličnosti poput Massima ili Žarka Potočnjaka kojeg je zapravo prilično dobro "skinuo". Ali to je u principu to. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter