Krstičević: Hajduk želi Kup i drugo mjesto u ligi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trener Hajduka Mišto Krstičević na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da je cilj njegove momčadi osvojiti ovogodišnji hrvatski nogometni Kup te zadržati drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

"Hajduk je klub koji mora uraditi sve da ove godine osvoji kup i zadrži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici jer je to naša obveza prema navijačima koji to od nas traže i žele", istaknuo je Krstičević te naglasio da vjeruje u momčad unatoč težim ozljedama Maloče, Milića i Ozobića, na koje neko vrijeme neće moći računati, kao i činjenici da klub nije pronašao adekvatnu zamjenu za Josipa Radoševića koji je prešao u talijanski Napoli. "Hajduk ima ogromne probleme s dugovima te ne možemo platiti odštete za dovođenje igrača, a već su nam i plaće problem da ne probijemo budžet", kazao je Krstičević.

Po njegovim riječima, Hajdukov put oporavka je ulaganje i forsiranje mlađih igrača. "Budućnost kluba u dogledno vrijeme je da stvaramo igrače za velike europske klubove, a da usput čuvamo renome i reputaciju Hajduka", istaknuo je Krstičević. Govoreći o mladim prinovama koje su stigle u Hajduk u zimskoj pauzi, Krstičević je rekao da se jedino Jean Kouassi iz Obale Bjelokosti uspio prilagoditi i vrlo je blizu prvoj momčadi, dok dvojica Brazilaca, Lucas Pathino i Gabrijel Cassio za sada nisu blizu prvoj momčadi, ali treba im dati još vremena za prilagodbu.

Krstičević je izvjestio da je u Hajduku, na temelju iskustava europskih klubova, pripremljen i uskoro će biti prihvaćen Kodeks ponašanja igrača kako se ne bi dogodio gaf u ponašanju igrača koji ne bi bio dostojan imena Hajduka.

Hajduk će u povodu 102. godišnjice utemeljenja kluba u subotu na Poljudu odigrati utakmicu protiv ljubljanske Olimpije. "Ta utakmica će pokazati što u taktičko-tehničkom smislu trebamo poraviti za nastavak prvenstva", kazao je Krstičević. (Hina)

Kerum: Brbić nema ovlasti prodavati Hajduk

Splitski gradnočelnik Željko Kerum usprotivio se zamisli predsjednika Uprave Hajduka Marina Brbića koji je pozvao šeike da kupe taj klub. Kerum smatra da o prodaji Hajduka može odlučivati jedino Grad kao većinski vlasnik kluba.

"Zaista ne znam otkud pravo predsjedniku Uprave HNK Hajduk Marinu Brbiću da prodaje nešto što nije njegovo. On nije ni vlasnik ni dioničar Hajduka, on nema ni mandat da to učini, a nije ni korektno prodavati tuđe. Predsjednik Uprave nema ni pravo komentirati prodaju vlasništva koje nije njegovo", ističe danas Kerum u priopćenju. Kerum navodi kako o prodaju Hajduka može odlučivati "samo vlasnik i dioničari, dakle Grad Split kao većinski vlasnik te veliki i mali dioničari, a nikako Uprava i predsjednik Uprave".

Hajduk je krajem 2008. godine preoblikovan u športsko dioničarsko društvo s temljnim kapitalom od 268.216.000 kuna, a Grad Split posjeduje 56,10 posto dionica. (H)


Podijeli: Facebook Twiter