Krstarenja sve jeftinija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klasicna kružna putovanja gube reputaciju luksuznog putovanja velikim brodom gdje putnici na vecere odlaze u odijelima. Kruzera je sve više, a u nadolazecim sezonama pocinje bespoštedna borba za svakog gosta.

Krstarenja do sada nisu bila dostupna za svaciji džep. Putnici koji su se prepuštali luksuznim plovidbama morali su za to izdvojiti pozamašnu svotu novca. Ali od ove godine sve bi moglo postati drugacije.

Tijekom ovogodišnjih sezona ocekuje se bespoštedna borba za svakog gosta, a cijena ce biti odlucujuci faktor za odabir destinacije. Kružna putovanja bi mogla postati masovna roba, upravo ono cemu su se ponudaci te vrste turizma do sada odupirali.

U ovoj godini bit ce porinuto cak jedanaest novih brodova. Ponuda kruzerske branše povecava se u vrlo kratkom roku i za ovaj tržišni segment to je golema promjena - s nepredvidivim posljedicama na cijene aranžmana.

Minhenski list Süddeutsche Zeitung pretpostavlja da bi ponuda mogla postati šarolikija i da bi cijene mogle drasticno opasti, a time i marže razmaženih ponudaca.

Kruzeri demokratiziraju putovanja - istovremeno nude i jednostavne kabine i luksuzni ambijent s balkonom i jelo u kantini, ali i u luksuznom restoranu, piše SZ.


Podijeli: Facebook Twiter