Kršanskim đacima prijevoz za sto kuna

Općina i roditelji 58 učenika ove će školske godine prijevoz sufinancirati s ukupno 150.000 kuna (G. ČALIĆ ŠVERKO/arhiva)
Općina i roditelji 58 učenika ove će školske godine prijevoz sufinancirati s ukupno 150.000 kuna (G. ČALIĆ ŠVERKO/arhiva)

Općina Kršan nastavlja sufinancirati prijevoz srednjoškolcima s njenog područja i u ovoj pedagoškoj godini. To ipak neće činiti kao prošle školske sezone bez participacije đaka, kako je načelnik Valdi Runko prvotno odlučio u rujnu, već uz sudjelovanje korisnika od 100 kuna mjesečno.

- Odluka je naknadno izmijenjena prvenstveno zbog, kako se ispostavilo, prevelikih troškova u razdoblju kada do konca godine valja sanirati preneseni budžetski manjak, objašnjava zamjenik općinskog načelnika Vlado Peršić. Kršan je, podsjetimo, u 2013. ušao s proračunskim minusom od 4,65 milijuna kuna.

Autobusnu kartu od prošle godine u 75-postotnom iznosu pokriva resorno ministarstvo, a ostatak snosi Županija. Kvaka je, međutim, u tome da cijene ugovornog prijevoznika Autotransa, kako napominje Peršić, probijaju limit koji priznaje ministarstvo.

Konkretno, mjesečna karta na relaciji Kršan - Labin košta 812 kuna, a država je kao granicu odredila 650 kuna te se ravna prema tom iznosu. (I. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter