Kršanski HSS kolektivno prešao u IDS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cjelokupno clanstvo kršanske Opcinske organizacije Hrvatske seljacke stranke, odnosno svih 49 clanova, prešlo je 13. veljace u Istarski demokratski sabor, potvrdio nam je u srijedu u telefonskom razgovoru Boris Babic, njen bivši predsjednik.

- Prelazak je rezultat razgovora s IDS-om koji su trajali oko dvije godine. U Opcinskom vijecu bili smo slicnog razmišljanja i bliski pri odlukama. Zato smo se, za dobrobit Opcine i za kvalitetnije upravljanje njome, u konacnici odlucili na ovaj korak. HSS je kao stranka sasvim u redu, ali razocaralo nas je nekoliko ljudi u vodstvu, koji nisu ucinili što su obecali. Moje osobno razocaranje je ZERP, koji je trebao biti naša svetinja, a oni su njime trgovali sa Sanaderom, kazao nam je Babic i dodao da ce o detaljima govoriti na konferenciji za novinare koju namjerava uskoro sazvati.

Doznali smo i da je vrh stranke ostao šokiran kada mu je prije dva tjedna priopcio njihovu odluku, tim više što su na njega racunali kao na buduceg predsjednika županijske organizacije i clana proširenog Predsjedništva stranke.

Odlaskom kršanskih HSS-ovaca u Istri je ta stranka prakticki prestala postojati, a njihovim upisom u IDS prakticki se udvostrucilo clanstvo kršanske podružnice IDS-a. U Opcinskom vijecu IDS je tako, uz Babica, dobio i Tomyja Prusica, pa je s pet vijecnika postao najjaca stranka, vodeca u oporbi. Ojacan kršanski IDS želi ponovo stati na nekadašnje pozicije, a to znaci postati vodeca stranka u opcini i stranka na vlasti. Prvo što ih ocekuje su izbori za vodstvo podružnice raspušteno prošle jeseni. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter