Kršanska fešta uspjela i bez Krafifesta

Koktelsi na Pristavu (I. RADIĆ)
Koktelsi na Pristavu (I. RADIĆ)

Pučka fešta u povodu Dana općine Kršan na mjesni SRC Pristav privukla je mnoštvo posjetitelja unatoč tome što je ovom zgodom izostao Krafifest, taj dosad tradicionalni snažan magnet, koji se prvi put održao u svibnju. Veselje nije omela ni nesnosna omara - nadjačali su je Koktelsi, glavni zabavljači večeri, energičnim nastupom privukavši pod šator vjerne poklonike i brojne plesne parove. Svirali su do sitnih jutarnjih sati.

Na trenutke se, istinabog, činilo da je posrijedi slavonska večer, s obzirom na to da su gosti - KUD Sloga iz Retkovaca, pjevačka skupina Namiguše i mladi tamburaši, taman dok se dimio čobanac, fiš-paprikaš i šarani na rašljama u režiji TZ-a Baranje, dobili i više nego pristojnu minutažu u bogatom programu. K tome su i "Zoricu", tamburašku uspješnicu Mejaša, svirali svi: i tamburaši, i Koktelsi, i rabački Duo Fenix.

Prethodno su se predstavili članovi domaćeg KUD-a Zlatela i Kršanski ljiljani. Poljoprivredna zadruga Čepić polje na štandu je nudila domaći sir i pršut - obilne porcije za pristojnu cijenu od 20 kuna nerijetke su oduševile. Predstavnici bošnjačke nacionalne manjine pripremili su slastice, a nisu izostali ni krafi, autohtona kršanska delicija. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter