Kršanci protiv povećanja cijene vode na 16 kuna

Kršan (Arhiva)
Kršan (Arhiva)

Predsjednik općinskog vijeća, Boris Babić (IDS), na posljednjoj je sjednici pozvao vijećnike na prezentaciju radne verzije studije izvedivosti sustava odvodnje otpadnih voda, Aglomeracije Labin, Raša, Rabac, koja se sutra održava u Labinu. Na njegov se poziv odmah osvrnuo vijećnik Silvano Uravić iz SDP-a.

- Do 2019. cijena vode raste na 15,91 kunu za kubni metar, s 3,56 kuna koliko se voda danas plaća. Ako se tako planira zbog projekata na području Grada Labina, Raše i Rapca, ne vidim razloga zašto bi potrošač u Kršanu plaćao naknade, zapitao se Uravić. Ne tražim da stanovnik Koromačna plaća infrastrukturu u Kršanu, pa mi nije jasno zašto se od mještana naše općine traži da plaćaju infrastrukturu u ostalim krajevima Labinštine, rekao je Uravić. Sličnog je stava bio i načelnik Valdi Runko, koji je mišljenja kako je sustav odvodnje otpadnih voda, trebalo najprije provesti u jedinicama lokalne samouprave, te bi se tako dobilo kvalitetniji uvid u problematiku.

- Spajajući u Rašu, Labin, Rabac, i jedan Pićan, Kršan ili Lanišće, mislim da se rasipa sukus problema. Moramo brinuti o našoj lokalnoj samoupravi. Bilo bi korisnije da se krenulo od jedinica lokalne samouprave a ne obratno, zaključio je Runko.

Vijećnike je zanimalo i kad će biti završen novi Dom kulture u Kršanu.Načelnik Vladi Runko upoznao ih je da se izgradnja bliži kraju, uređuje se interijer, preostaju završni radovi oko fasade zgrade. Zatim ostaje uređenje  okoliša, za što se mora raspisati natječaj. Novi hram kulture trebao bi biti gotov najkasnije do početka svibnja. Vijećnici su se dogovorili kako će se zbog sigurnosti školske djece nižih razreda postaviti četiri ležeća policajca na dijelu Pristava kraj škole i dalje prema Potpićnu, jer je to jedini način da se stane na kraj prebrzoj vožnji nekih vozača i zaštite najmlađi Kršana i Potpićna. (K. Š. PERKOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter