Kršan: Zasad ništa od visoke ekorente

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U prijedlogu proračuna Općine Kršan za iduću godinu planiran je prihod od naknade od dviju termoelektrana na ugljen u Plominu po njenom aktualnom obračunu, koji Kršanu donosi 50 posto te tzv. ekološke rente, a ostatak dijele Grad Labin i tri općine na Labinštini.

Načelnik Valdi Runko, uvjeren da će "vratiti ono što Kršanu pripada", 94,3 posto naknade (koliko je dobivao prije kolovoške odluke Vlade o novoj raspodjeli), još u listopadu predložio je rebalans budžeta po takvom ključu diobe plominskog kolača. No, sada je ustuknuo.

- Tada nisam imao sva saznanja. Nisam želio novi proračun temeljiti na pretpostavkama, već samo činjeničnim stavkama, ali to ne znači da odustajemo od očekivanja. Vladina odluka će se sigurno mijenjati u našu korist, veli Runko.

Ljetos se među vijećnicima naveliko šuškalo o tome da je Općina spremna podnijeti i ustavnu tužbu protiv odluke Vlade, no Runko je u međuvremenu objasnio da to nije pravi termin, ne preciziravši, međutim, kojim će se pravnim instrumentom eventualno poslužiti. (I. RADIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter