Kršan: Rupe na cesti čekaju bolja vremena

Prometni znak kao jedini čuvar sigurnosti na cesti od Kršana do Vozilići (I. RADIĆ)
Prometni znak kao jedini čuvar sigurnosti na cesti od Kršana do Vozilići (I. RADIĆ)

Obnova izuzetno derutnih dionica državne prometnice od skretanja za Kršan do raskrižja u Vozilićima, te županijske od Kršana do Nedešćine, koje vozače posljednjih godina tjeraju u očaj i izlažu opasnosti, nije predviđena u 2013., doznajemo u Hrvatskim cestama i Županijskoj upravi za ceste.

Za prvu, 2-kilometarsku rutu, prepunu uleknuća, predložena je samo izrada projekta, no godišnji plan za dokumentaciju izvanrednog održavanja državna tvrtka tek treba donijeti. Riječ je o jedinom preostalom oštećenom pravcu od Labina prema tunelu Učka, etapno saniranom u zadnjem desetljeću.

Ravnatelj ŽUC-a Robi Zgrablić potvrdio nam je, pak, da će s većim ulaganjima u 6-kilometarsku cestu Kršan - Nedešćina pričekati, i to zbog poslovičnog nedostatka novca. Udarne rupe će se, veli, svakako zakrpati, a hoće li biti znatnijeg zahvata pod kapom redovnog održavanja, poput asfaltiranja zavoja i pojedinih dijelova prometnice, znat će se tek nakon usvajanja godišnjeg plana.

Obje su dionice u novije vrijeme bile predmetom interesa općinskih vijećnika Kršana.

"Od Kršana do Vozilići kolnik je toliko valovit da od silnog drmusanja poslije objeda lako probavite hranu, a do Nedešćine skoro da vozimo makadamom.

Valjda i vozači iz naše općine imaju pravo na primjerene uvjete, s obzirom na to da i oni plaćaju cestarine na tehničkom pregledu te druge naknade", kaže Silvano Uravić, jedan od zastupnika koji su apelirali na nadležne da hitno reagiraju zbog prometne sigurnosti. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter