Kršan: Runko zadovoljan postignutim u ovoj godini

(A. ŠĆULAC)
(A. ŠĆULAC)

Načelnik Valdi Runko, je u petak upriličio prijem za novinare, te se prisjetio samo nekih investicija i projekata koji su u toj općini realizirani ili pred realizacijom u ovoj godini.

- Za sve učinjeno zahvaljujem djelatnicima općine, mojim najbližim suradnicima, Vijeću, kao i mještanima, jer se samo timskim  radom,  dobrim  idejama i na kraju uspješnom realizacijom može postići sve ono što je naša općina postigla u godini koja je na izmaku, i jako sam zadovoljan postignutim- rekao je okupljenima Runko. A učinjeno je jako puno. Izgrađen je novi dječji vrtić, koji je se u prvom kvartalu 2017. otvara za mališane. Izgrađen je i pred otvaranjem novi Dom kulture, pri samom je kraju izgradnja novog parkirališta u Plominu, koje će biti na usluzi stanovnicima, nastavlja se gradnja šetnice Plomin Luka – Mašnjak. Runko je napomenuo i projekt vodospreme u Plominu u što se investiralo 2,5 milijuna kuna, te mještane uskoro očekuje spajanje na vodovodnu mrežu do njihovih domova. Za projekt uređenja Kaštela u starom gradu Kršanu, dobiveno je iz EU fondova milijun kuna. U Plomin Luci se kreće s izgradnjom lučice za 180 brodskih vezova isključivo za privatna plovila, a posebno je napomenuta potpuna obnova Osnovne škole u Šušnjevici, koja je bila u ruševnom stanju i zatvorena.

- Tu je i gotova papirologija za projekte izgradnje gospodarske zone u Kršanu, Doma umirovljenika te izgradnja školske sportske dvorane u Potpićnu. Sve učinjeno daje nam volje da nastavimo istim smjerom i u idućoj godini- rekao je Runko. Uz to, se u godini za nama iz općinskog proračuna izdvojilo više od 4 milijuna kuna za socijalu, mlade i obrazovanje, a izglasanim proračunom za iduću godinu se ta stavka nije smanjivala. Na kraju je općinski načelnik, zaželio svim mještanima općine i javnosti sretnu i uspješnu novu 2017. godinu. Na prijemu su uz načelnika bili i direktor TE Plomin, župnici Župe Plomin, predstavnica Doma zdravlja Potpićan, TZ Kršan, zapovjednik JVP Labin, te načelnica PP Labin. (A. Š.)

 


Podijeli: Facebook Twiter