Kršan: Klaudio Lazarić protiv LAG-a

Sjedište općine Kršan (R. SELAN)
Sjedište općine Kršan (R. SELAN)

Vijeće je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno podržalo osnivanje Lokalne akcijske grupe "Istočna Istra". Protivio se samo Klaudio Lazarić, vijećnik iz redova HSLS-a, koji zbog poslovnih obveza nije prisustvovao sjednici, ali je prethodno pismeno zatražio da se ta točka skine s dnevnog reda, a ne bude li tom zahtjevu udovoljeno, u dopisu je pozvao vijećnike da ne podrže prijedlog "jer za njega nema baš nikakvog ekonomskog, ali ni moralnog opravdanja u ovom trenutku".

Kao argument prije svega navodi činjenicu da se glasuje o nečemu što je načelnik već potpisao s ostalim osnivačima, općinama Labinštine i Gradom Labinom. Smatra da je trebalo napraviti prezentaciju funkcioniranja udruge da bi vijećnici mogli ocijeniti kakve bi koristi Općina i građani mogli imati od nje. Njegova je procjena da je za Kršan suvišna jer je Općina dobro kadrovski ekipirana da bi mogla pratiti mogućnosti korištenja fondova EU-a, što je svrha LAG-a.

- Formiranje udruge pretpostavlja novo zapošljavanje administrativnog osoblja, što je u aktualnom trenutku apsolutno neprihvatljivo. Po predloženom modelu organiziranja ovo sliči na nekakvu "Zajednicu općina Labinštine", što nikako ne može biti na tragu racionalizacije lokalne uprave, kaže on.

Lazarić također navodi da sumnja da se osnivanju LAG-a prišlo radi uhljebljivanja nekog od isluženih političara nakon predstojećih lokalnih izbora. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter