Kršan bez nadoknade za poplave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Država nije priznala nijednu štetu od onih prijavljenih nakon poplave pocetkom lanjske veljace, kada je župan Ivan Jakovcic proglasio elementarnu nepogodu za podrucje opcine Kršan, izvijestio je nacelnik Valdi Runko na zadnjoj sjednici Opcinskog vijeca.

Prethodno se vijecnik Boris Rogic (IDS) osvrnuo na to da su, kako veli, mnogi, a medu ostalima i neki od aktualnih vijecnika, pricali da je novac vec utrošen i prozivali pojedince za malverzacije naknadom štete od elementarne nepogode.

"Bilo je toliko pljuvanja da covjeku pamet stane. Sada, eto, proizlazi da nitko nije dobio ni lipe pa one koji su neosnovano prozivali može biti sram", ustvrdio je Rogic.

Najvecu pojedinacnu naknadu zbog poplave, podsjetimo, tražio je Rogicev stranacki kolega i tadašnji kršanski nacelnik Josip Kontuš, i to 830 tisuca kuna za štetu u sjedištu njegova poduzeca Entrada u Cepicu. To se, naime, dalo išcitati iz izvješca nadležnog opcinskog povjerenstva, ciji je Kontuš bio clan, što su mu oponenti spocitavali.

Ukupna šteta na poljoprivrednom zemljištu, stambenim i poslovnim objektima te komunalnoj infrastrukturi u kršanskoj opcini iznosila je 6,1 milijun kuna. Po rijecima nacelnika Runka, država je naknadu odobrila za svega nekoliko lokalnih zajednica u Istri, no iznosi, napomeno je, nisu prelazili tri posto ukupne prijavljene štete.


Podijeli: Facebook Twiter