Krpice na sunce u Rojcu!

Puna borša za 60 kuna (D. MEMEDOVIĆ)
Puna borša za 60 kuna (D. MEMEDOVIĆ)

Sudeći po današnjem odazivu izlagača i kupaca buvljaku "Krpice na sunce" koji je po peti put održan u organizaciji Saveza udruga Rojca, a u sklopu manifestacije "Akcija Rojc!", Pula polako dostiže globalni trend ovakvog tipa trgovine. Vani je buvljak dio urbane kulture, a čini se da se i Puljani sve više osvješćuju u tom smjeru.

Nema većeg gušta od onog kad po vrlo povoljnoj cijeni, od deset, dvadeset, možda trideset kuna prodaš kvalitetan komad robe, pa kad za istu cijenu kupiš drugi. Ugodno provedeno poslijepodne u dobrom društvu, pritom suvišnom robom olakšan ormar i povratak kući s kojom kunom više u novčaniku, to je neprocjenjivo zadovoljstvo - gotovo su identično komentirali izlagači.

Naime, sve je više onih kojima nekorištena roba stoji u ormaru, ali isto tako i onih kojima je potrebno nabaviti je za pet ili deset kuna po komadu. A kad se to postigne, zadovoljstvo je obostrano, potvrdili su nam danas posjetitelji buvljaka, koji su se odazvali unatoč prilično visokim temperaturama čak i kasno poslijepodne.

- Premda je lokacija buvljaka ovog puta bila planirana za unutrašnje dvorište Rojca, spontano se dogodilo da je većina ipak ostala na vanjskom, odnosno na parkiralištu ispred zgrade Rojca. Naime, izgleda je jedan štand ostao od jutarnjeg sajma, pa su se ostali samo nadovezali na njega, i eto, tako je ispalo, veli predsjednica Saveza udruga Rojca Irena Burba.

- Ne biste vjerovali, ali i vrijeme dosta utječe na dinamiku kupovine. Primjećujem da je puno lakše i uspješnije kad je sunčano, rekla je prodavačica Sanja, a Maja nadodaje kako je prava šteta da lijepe ljetne haljinice vise u ormaru nenošene. Cijene su uglavnom po dogovoru, složile su se obje. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter