Kroz Istru: Nijemac Kamna pobjednik 2. etape

Biciklisti na startu u Umagu (M. MIJOŠEK)
Biciklisti na startu u Umagu (M. MIJOŠEK)

Vozač njemačke reprezentacije Lennard Kamna prvi je prošao kamenim kockicama koje vode u labinski Stari Grad i time se popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja današnje, druge, 98 kilometara dugačke, ujedno i najteže etape prestižne međunarodne juniorske biciklističke utrke "Kroz Istru - Memorijal Edi Rajković" koja se ovoga vikenda održava cestama diljem Poluotoka.

Iako je bilo dosta pokušaja bijega i prije, dionica koja je startala u Umagu odlučena je tek u zadnjih osam kilometara uzbrdice s početkom u Raši kad se osam biciklista dalo u bijeg i napravilo razliku od dvije minute nad najbližim pratiteljima. Iz okteta koji je predvodio utrku pobjednik se izdvojio tri kilometra prije cilja i dosegnuo 45 sekundi prednosti. Kad je upao u zamku kockica, prije cilja umalo da nije izgubio prednost, no othrvao se napadima i ostvario najbolje današnje vrijeme od 2:34.17 sati.

Od konkurencije koju su činila 140 vozača iz 24 svjetske juniorske reprezentacije, nakon osvajanja prve etape ponovno se istaknuo Francuz Aurelien Paret Peintre koji je danas bio drugi, dok je njegovom reprezentativnom kolegi Pieeru Idjouadiennu pripalo treće mjesto. Peintre je drugim mjestom na drugoj etapi najviše profitirao budući da je time zadržao žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku, s velikim šansama da tako ostane i nakon današnje etape. Iza Francuza je s tri sekunde zaostatka Kamna, dok šest sekundi zaostaje Idjouadienn.

Norvežanin Erlend Blikra ponovo je obukao zelenu majicu najboljeg na prolaznim ciljevima, u Oprtlju i Pazinu. Već drugi dan za redom vodećima za vrat puhao Rus Aleksandr Kulikovskij, a pored četvrtog mjesta u generalci, vlasnik je i dvije bijele majice kao najbolji mladi vozač.

U trenutnom poretku reprezentacija na Kupu nacija Francuzi su na prvom mjestu. Najbolji hrvatski reprezentativac ponovo je bio Bruno Kristić na 76. mjestu. (Mladen PILAT/NL)

 

 

 - GO02917660.jpg

 

 


Podijeli: Facebook Twiter