Kroz Istru najjaca do sada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo ce sigurno biti najjaca ovogodišnja juniorska utrka na svijetu", rekao je to, izmedu ostalog, ovog utorka na druženju s novinarima Valter Drandic, predsjednik organizacijskog odbora 50. izdanja medunarodne juniorske etapne utrke Kroz Istru, koja ove godine slavi i 60. godišnjicu postojanja. Na konferenciji za novinare govorio je i Claudio Bearzi, od 1991. direktor utrke, te zamjenik župana Vedran Grubišic, inace clan organizacijskog odbora. Utrka ce se održati ovoga vikenda od petka do nedjelje. Start je, kao što tradicija nalaže, u petak tocno u 13 sati ispred Arene.

"Kako stvari stoje, nastupit ce cak 25 reprezentacija odnosno 150 vozaca, što je impresivna brojka kad su u pitanju utrke rezervirane za reprezentativne selekcije. Bit ce ovo dosad najjaca utrka, ali ujedno je bila i najteža za organiziranje u financijskom dijelu. Nadam se da cemo i ovo jubilarno 50. izdanje okoncati bez financijskih repova", rekao je Drandic, koji ce ove godine po 13. put biti na celu organizacije utrke koja po svojoj tradiciji spada u najdugovjecnije sportske manifestacije u Hrvatskoj.

Bearzi je istaknuo da je Kroz Istru jedna od šest utrka koja je u Kupu nacija i da se može pohvaliti najvecim odazivom. "Primjerice, na zadnjoj utrci Kupa nacija, koja je održana u Kanadi, nastupilo je svega sedam reprezentacija, a kod nas ce ih biti 25. Dolaze nam biciklisti iz Tajlanda, Japana, Kazahstana i iz svih najjacih biciklistickih država Europe. Nece biti Amerikanaca, vodecih u Kupu nacija, jer su potrošili cijeli ovogodišnji proracun za juniorsku selekciju", objasnio je Bearzi prije nego što je detaljno opisao stazu, koja ostaje ista kao i lani.


Podijeli: Facebook Twiter