Krotili valove i buru u uvali Kuje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prekrasan vikend u Puli i okolici zacinjen burom privukao je u uvalu Kuje i ove godine brojne surfere i kitere iz Istre, Slovenije, Italije i Austrije. U ližnjanskoj uvali, omiljenoj ovim rekreativcima i sportašima željnim adrenalina, u subotu ujutro vladala je na moru neopisiva gužva, buduci da je valove zajahalo više od stotinu windsurfera, medu kojima je bilo 20-ak domacih surfera i desetak kitera.

- Bilo je predivno, vrijeme nam je išlo na ruku, more je još uvijek toplo, sunce grije bez obzira na buru, samo je malo neugodno za presvuci se kad izadeš van. Iako se surfalo i u Pomeru i u Premanturi, najviše nas je bilo u uvali Kuje jer je idealna pozicija za to, samo što je svake godine sve veca gužva jer su najviše Slovenci dobro izreklamirali ovu uvalu u svojim sportskim casopisima, rekao nam je Dalen Geromella, surfer i voditelj škole jedrenja na dasci u AC Pomer.

Svojim su vratolomijama na dasci oduševljavali Slovenci Žiga Hrcek i Miloš Miloševic, ali i Puljanin Marko Simic, nekadašnji natjecatelj u freestyle regatama koji je izvodio lijepe majstorije. Ovaj je put izostala domaca prva violina windsurfa Demijan Dobovšek - Dema iz Pule koji sada uživa u daskanju u Capo Verdeu.

Da ova vjetrovita razonoda nije nimalo bezazlena dokazuje i subotnja nezgoda jednog kitera kojega je vjetar zapleo u užad i bacio na obalu pri cemu je slomio nogu, dobro se natukao i izgrebao. Sami surferi više su puta izbjegli sudaranje bacanjem u vodu. Ako ih posluži ovakvo vrijeme, imat cemo prilike uživati u njihovim skokovima i okretima u zraku sve do prosinca, kada uzimaju pauzu otprilike do ožujka, cekajuci pogodne toplije vjetrove za nove pokušaje krocenja valova. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter