Kronometar: Milokanovići najbrži u Kanfanaru

Donald Milokanović
Donald Milokanović

Donald Milokanović u Zastavi 750 ukupni je pobjednik treće utrke 18. izdanja prvenstva Istarske rivijere u kronometar vožnjama "Hyundai Autokuća Košara - 7. Nagrada Kanfanara 2014", održane po velikoj vrućini koja je dosezala i 40 stupnjeva Celzija u hladu, u Kanfanaru.

Vrlo atraktivnim vožnjama, Donald Milokanović (Skok racing) ostavio je iza sebe klupskog kolegu i strica, Marina Milokanovića u Ford Fiesti ST te Marina Nežića iz Buzet Autosporta u Citroenu AX. Bolji rezultat Marinu je izmaknuo zbog velike greške u posljednjoj vožnji kad se izvrtio na stazi i izgubio dragocjene sekunde. Donald je ujedno osvojio i prvo mjesto klase 4.

Staza je bila vrlo atraktivna i tehnički zahtjevna te je u žaru borbe došlo i do nekoliko izlijetanja, dok je gost iz Italije, Mauro Brunetti svog Clija prevrnuo na krov.

Jedan od pegula utrke je i vrlo brzi junior Leo Rudan koji je dodirom šikane za usporavanje i zabijanjem u zid, svog fićeka uspio skratiti za metar i time izgubio šansu za plasman, a do tog trenutka bio je prvi u klasi i 7 u ukupnom poretku.

Od gostiju najbolje vještine pokazao je Andrea Sferch ispred Chrisa Gregoryja i Massima Demarchija.

Utrka je organizirana uz pomoć Općine i TZ općine Kanfanar uz asistenciju sportskih sudaca iz Istre i Primorsko-goranske županije, pod dirigentskom palicom direktora utrke Darija Gržinića. Ovo je bila proba za analizu mogućnosti uvrštenja manifestacije u kalendar natjecanja Hrvatskog auto i karting saveza za 2014. godinu.


Podijeli: Facebook Twiter