Krnjak: S Općine skinuta dvojezična ploča

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sa zgrade Općine Krnjak, južno od Karlovca, nepoznate su osobe sinoć skinule službenu dvojezičnu latinično-ćiriličnu ploču, a danas će policija obaviti očevid, potvrdila je jutros Hini glasnogovornica Senka Staroveški. Policija je dojavu zaprimila sinoć iza 22 sata te traga za počiniteljima.

Vezano za taj incident, zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Ljubojević sazvao je za danas u podne tiskovnu konferenciju, kojoj će nazočiti i načelnik općine Krnjak, Dejan Mihajlovic. U izjavi za Hinu dožupan Ljubojević je zatražio od "represivnih tijela Republike Hrvatske da se svakako nađu počinitelji i procesuiraju".

"Ovakve pojave treba kazniti jer nije dobro da se tenzije koje su određene skupine ljudi pokrenule u istočnoj Hrvatskoj prenesu i k nama, gdje tenzija nije bilo, najprije nedavno u Vojnić, gdje je zbog ćirilice prekinuta nogometna utakmica, a sada i u Krnjak", izjavio je Ljubojević.

Napominje da su ćirilične ploče na državnim ustanovama u Krnjaku postavljene nakon što je prije pet godina općinski Statut usklađen s Ustavnim zakonom o pravima srpske nacionalne manjine i godinama one nisu nikome smetale. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter