Krnički Porat šest dana bez telefona i interneta


Mještani Krničkog Porta od nedjelje su telefonski i internetski odsječeni. Kažu da je tog dana kamion-dizalica prekinuo telefonski kabel. Budući da u Krničkom Portu mobiteli nemaju signala, mještani su prisiljeni penjati se uzbrdo cestom prema Krnici da bi obavili neophodne pozive.

- Polovica mještana Krničkog Porta nema ni telefon ni internet od nedjelje, a druga polovica ga ima jer su priključeni na drugu liniju koja tuda prolazi. Ono što nas najviše ljuti je bahatost i bezobrazluk HT-a koji ne samo da nije u stanju u tjedan dana doći popraviti kvar, nego i uporno ignorira naše svakodnevne pozive, ljutito nam je prepričavao Mario Krajcar.

O ovakvim smo slučajevima više puta pisali uz napomenu da dugogodišnji HT-ov kooperant koji je servisirao ovakve kvarove i brinuo o infrastrukturi, pulska tvrtka Zanitel, već gotovo godinu dana ne obavlja popravke kvarova telefonskih linija.

U Krničkom Portu živi i radi i vijećnik općine Marčana Maurizio Maurel (IDS) koji je također ogorčen ovakvim poslovanjem HT-a. Skrenuo nam je pažnju da to nije ni prvi ni zadnji problem s telefonskim i Internet linijama u njihovom mjestu jer se već godinama pokušavaju izboriti da HT položi kablove pod zemlju kako bi ih zaštitio od vanjskih utjecaja. Nevjerojatno, ali spomenuti kabel koji se iz Krnice spušta prema Krničkom Portu samo je položen na zemlju i prolazi šumom, uz samu cestu, i to u dužini od gotovo kilometra. Zbog toga što je izložen, više je puta do sad bio presječen i prekinut, što prolaskom teških vozila šumskim putovima, što zbog rezanja kradljivaca bakrene žice, pa se na svakih nekoliko centimetara duž njega vide "zakrpe". (P. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter