Krmpotic u natjecaju za posao prešutio optužnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgradenih zgrada danas je priopcila da bivši clan Nadzornog odbora HRT-a Goran Krmpotic, koji je na natjecaju izabran za rukovoditelja službe za financijsko-racunovodstvene poslove, u dokumentaciji prešutio angažman na HRT-u, ali i da je Državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog prijetnji.

U Agenciji isticu da je Krmpotic izabran izmedu za 11 tisuca kandidata cije su prijave "temeljito pregledane, a kandidati koji su imali sve tražene uvjete pozvani su na razgovor".

- Goran Krmpotic javio se na natjecaj za mjesto rukovoditelja službe za financijsko-racunovodstvene poslove, plan i analizu te poslove nabave. U prijavi i priloženoj dokumentaciji prešutio je podatak da je bio clan Nadzornog odbora HRT-a, a osim toga prijavi je priložio uvjerenje Opcinskog kaznenog suda da nema potvrdene optužnice te da nije izrecena nepravomocna presuda za kazneno djelo za koje je zaprijecena novcana kazna ili zatvor.

Osobe koje su provodile natjecajni postupak nisu ga na temelju dostavljene dokumentacije mogle dovesti u vezu s osobom za koju je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu, kažu u priopcenju.

Dodaju da je Krmpotic izabran temeljem dokaza o strucnom znanju i do sada stecenom radnom iskustvu jer je dostavio dokaz da je radio na rukovodecim pozicijama u realnom sektoru i javnoj upravi. S obzirom na zvanje i znacaj prethodnih poslodavaca i radnih mjesta na kojima je radio, isticu, doista se cinio kao najbolji kandidat za to radno mjesto.

- Agencija ce tragom saznanja dobivenih iz medija utvrditi sve relevantne cinjenice te potom primijeniti svoj Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i ostale relevantne zakonske i podzakonske akte. Clankom 101. citiranog Pravilnika propisano je da se zaposleniku za kojeg je potvrdena optužnica za kazneno djelo izvanredno otkazuje ugovor o radu. Na kraju, želimo naglasiti da se ne osjecamo ugodno zbog nastale situacije te da se ispricavamo hrvatskoj javnosti zbog nenamjernog propusta do kojega je došlo, navode u priopcenju.

Krmpotic je sredinom listopada prošle godine optužen zbog slanja prijetecih poruka sa seksualnim sadržajem, a rijec je o aferi u kojoj se kao žrtva podvale u lipnju našao glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Tužiteljstvo ga tereti da je s adrese elektronicke pošte, koju je kreirao koristeci Dragovanov akronim, poslao poruku s fotografijom seksualnog sadržaja suprugu zaposlenice HRT-a. Krmpotic ju je navodno osobno slikao i zatim njezinom suprugu poslao fotografiju prikazujuci da je poruku poslao Dragovan, a sve da bi izazvao reakciju supruga. Suprug je potom zaprijetio Dragovanu da ce sve iznijeti u javnost. U drugom slucaju Krmpotica se tereti da je u srpnju poslao poruku s fotografijom seksualnog sadržaja na više adresa zaposlenika HRT-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter