"Krletka" Jeana Poireta u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacko Satiricko kazalište Kerempuh pred prepunim je Istarskim narodnom kazalištem - Gradskim kazalištem Pula u ponedjeljak odigralo predstavu "Krletka" Jeana Poireta, a u režiji Krešimira Dolencica. Predstava je to koja tijekom dva i pol sata trajanja uspijeva zadržati podjednaki intenzitet u izvedbi odlicnih aktera koji glume, plešu i pjevaju.

Komad prikazuje što se sve može dogoditi kada sin homoseksualnog para koji vodi nocni klub odluci dovesti svoju zarucnicu i njenu ultrakonzervativnu obitelj na upoznavanje, kako ce proci ta nezaboravna vecer tijekom koje ce pasti sve maske, ali i doci do sretnog kraja.

Predstava na vrlo simpatican nacin pokazuje kako je to biti drukciji, a bez da se ikoga osuduje niti ismijava. Spoj je to zabavne drame i kabareta.

Autor "Krletke" Jean Poiret francuski je glumac, redatelj, scenarist i dramaticar. Tekst je napisan 1973. i iste godine praizveden u Parizu. Sam pisac igrao je glavnu ulogu, a predstava je postala pravi hit, osigurala svom autoru svjetsku slavu i doživjela cak 2.000 izvedbi. Po njoj je snimljen film "La cage aux folles". (V. BEGIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter