Krk: Ženu izgrizli psi dok je brala šparoge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesetjednogodišnja žena teško je ozlijeđena u napadu dva psa dok je brala šparoge u šumi u blizini Njivica, na otoku Krku, izvijestila je danas primorsko-goranska policija.

Prva pomoć joj je pružena na mjestu napada, nakon čega je prevezena u riječki KBC. Utvrđeno je da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Policija je utvrdila da je vlasnik pasa 59-godišnjak s Krka. Istraga se nastavlja, a o napadu pasa obaviješteni su mjerodavna veterinarska stanica i komunalno redarstvo.

Policija podsjeća da je 9. ožujka pas napao mladića u sportskoj zračnoj luci na Grobničkome polju, te upozorava vlasnike pasa da ih drže pod nadzorom. Ujedno upozorava da su Zakonom o prekršajima javnoga reda i mira propisane novčane kazne za držanje pasa bez nadzora, a Zakonom o zaštiti životinja zabranjuje se i novčano kažnjava držanje kućnih ljubimaca tako da ugrožavaju zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, dok pravilnik o opasnim psima nalaže da ih se izvodi na javne površine samo s brnjicom i na povodcu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter