Križman: Neću biti usamljen u napadu

Sandi Križman (D. MEMEDOVIĆ)
Sandi Križman (D. MEMEDOVIĆ)

U sezoni koja je za nama, dres Istre 1961 je na prvenstvenim utakmicama nosilo 28 igrača. Smanjenje je to za šestoricu kad se pogledaju dvije prethodne sezone, a za očekivati je da bi se taj trend mogao nastaviti i u ovoj koja je pred vratima. Naime, premda je na "Drosini" bilo poprilično prometno, Paminjo je zadržao na okupu 13 igrača kojima je ukazao povjerenje u prvenstvu u kojem je pulski prvoligaš ostvario najbolji plasman u svojoj povijesti i od njih bi u ovom trenutku mogao sastaviti više nego solidnu momčad u svojoj omiljenoj formaciji 4-2-3-1.

Imao bi čak i rezervnog golmana jer su mu na dispoziciji Ježina i Prskalo, dok bi umjesto ozlijeđenog Horvata mjesto na desnom boku zauzeo Zgrablić. U situaciji kad je imao jako malo vremena za uigravanje novih snaga, za očekivati je da će se Paminjo, barem u početku, prikloniti starosjediocima, jer sa samo pet utakmica odigranih u pripremnom razdoblju ovi novi teško da su mogli pohvatati konce i zamisli koje od njih traži "div iz Žminja".

- Mali broj utakmica neće predstavljati neki veliki problem, premda ne bi bilo loše da je bila koja više, ponajviše zbog novih igrača koji su došli - složio se i Sandi Križman, s 2.508 minuta provedenih na terenu treći igrač Istre 1961 u prošloj sezoni, iza Hrvoja Milića i Fausta Budicina.

- Došli su dobri igrači koji imaju određenu kvalitetu jer da je nemaju, sigurno ne bi bili ovdje i ne bih se složio s onima koji kažu da ću biti usamljen u napadu. U ovih par utakmica što smo ih odigrali dobro sam se razumio s Brazilcem Joom, dok je Radonjić jak i paše mi njegov stil igre te ako zaigramo zajedno, mislim da ćemo biti dobar tandem.

S ovim starijima, Ottochianom i Havojićem, s njima se već dobro poznajem i tu nema nikakvih problema.

Problem Križmanu, bar tako kaže, nije predstavljala ni nikad kraća pauza između dvije sezone.

- Mala pauza sigurno da je smetala, ali u neku ruku to je i plus jer nismo imali puno što za izgubiti u tih deset dana što smo bili doma. Samim tim su i pripreme nešto lakše, što je za mene bolje, a vjerujem da i moji suigrači tako misle. U početku se radilo naporno, no sad se već malo smanjio intenzitet, što je i normalno - istaknuo je Križman. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter