Križman: Najviše mi nedostaje društvo u J. Koreji

Sandi Križman (M. ANGELINI)
Sandi Križman (M. ANGELINI)

Žminjski nogometaš i donedavni član Istre 1961 Sandi Križman vratio se na dva tjedna iz Južne Koreje, odlazio na terapije kod somatopeda Stanislava Peharca, malo se proveselio s društvom i potom se vratio u Aziju gdje ga s njegovim klubom Jeonnam Dragons očekuju pripreme za nastavak prvenstva. Usprkos ozljedi ligamenata skočnog zgloba zbog koje je dosad odigrao vrlo malo za svoj novi klub, Križman je dva dana prije povratka u Aziju bio dobro raspoložen.

- Dobro sam raspoložen jer sam ponovno bio tu među prijateljima, a upravo mi društvo najviše nedostaje u Južnoj Koreji. Kad smo ujutro slobodni, kad nemamo treninge, zapravo i nemam kamo izaći. Po kafićima gdje se može piti alkohol nema nikoga. Prava je pustoš, ne samo zbog visokih cijena alkoholnih pića. Jedino ima ljudi u onim kafićima gdje se piju samo kava i bezalkoholna pića. A nemam ni društva. Zato će mi sad ubrzo djevojka doći u posjetu, pa će mi biti lakše - u dahu je rekao Sandi Križman uoči jedne od zadnjih terapija kod Peharca.

- Evo čak i kod Peharca sam našao društvo. Tamo su bili Ivor Horvat, Zvonko Pamić i Luka Marić, pa nije bilo dosadno, ha, ha…

Povratak na mjesto (ne)sreće bio je dug. Punih 12 sati leta.

- Ovoga puta sam izabrao odlazak preko Frankfurta. Prvi sam put išao preko Münchena, a vratio sam se preko Istanbula. Tako upoznajem europske aerodrome. Ali kako god okrenem, stvarno je dugo do Koreje. Igram za Jeonnam Dragons iz Gwangyanga, grada malo većeg od Pule. Trenutno smo četvrti u prvenstvu s 20 osvojenih bodova nakon 13 odigranih kola, ali još je puno do kraja. Igra se trokružno, a ima 12 klubova. Uspijemo li zadržati sadašnju poziciju, plasirat ćemo se u azijsku Ligu prvaka u koju idu prve četiri momčadi. S tim da smo eventualnom pobjedom u 13. kolu protiv vodećeg Pohanga mogli izbiti na sam vrh. Međutim, izgubili smo 1:3 na svom stadionu. Inače, prvenstvo igraju od ožujka do prosinca.

U ovom razdoblju nema prekida u prvenstvu, ali kako im se reprezentacija plasirala na SP u Brazil, tako su prekinuli prvenstvo, pa sam to vrijeme iskoristio za dolazak kući. Sad me po povratku očekuju pripreme za nastavak prvenstva 10. srpnja. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter