Križman: Derbi će odlučiti nečija pogreška

Sandi Križman (M. MIJOŠEK)
Sandi Križman (M. MIJOŠEK)

Sutra se s početkom u 20 sati na "Drosini" igra "regionalna poslastica", susret Istre 1961 i Rijeke. Puljani se bore za prestiž i šesto mjesto, gosti s Kantride, na novčani pogon gazde Volpija, za ulazak u Europu.

Utakmica za koju u pulskim redovima nitko ne može reći da je samo "jedna od". To je susret koji se dugo čeka i o kojem se nakon posljednjeg sudačkog zvižduka još dugo razgovara.

U pulskim je redovima nekoliko igrača koji su derbi igrali u oba dresa, i u zeleno-žutom i u bijelom, poput Fausta Budicina, Igora Čaglja i Sandija Križmana, a upravo je ovaj posljednji bio najviše na meti suparnika nakon što je pred nešto manje od godine i pol dana iz redova riječkog prešao u pulski klub. Prešao i proigrao.

Sutra bi upravo Križman uz najboljeg strijelca Rocu i raspucanog Milića trebao biti glavna opasnost za bivšeg sjajnog pulskog čuvara mreže, Ivana Mancea.

- Čuo sam da se sprema dosta ljudi iz Rijeke na dolazak na sutrašnji derbi, a i naši će navijači doći u velikom broju, tako da će biti užitak igrati u takvoj atmosferi - rekao je Sandi Križman. - Znam da se najavljuje da će doći veliki broj gledatelja, ali osobno smatram da će ih doći oko tri tisuće. Za hrvatske prilike i više nego lijepa brojka.

Ukupan broj gledatelja je teško predvidjeti, no da će sjever i jug biti dobro popunjeni, ne treba sumnjati.

- Armada je protiv Dinama proslavila 26. obljetnicu i doći će sigurno i na "Drosinu" u velikom broju, ali sam siguran da će naših Demona biti više i da će biti glasniji. A što se nas igrača tiče, u takvoj atmosferi se jednostavno ne može zakazati. Kad čuješ takvo bodrenje s tribina uvijek daješ više nego inače, jer postoji taj dodatni naboj koji te nosi.

Osim što je to derbi i time za svakog igrača dodatni motiv, za one koji su igrali u jednom, pa u drugom klubu obično se kaže da imaju motiv više. Pogotovo ako je prelazak bio kontroverzan. Križman je to opravdao iznuđivanjem penala na posljednja dva ogleda.

- Prošlo je već dosta vremena otkad sam došao u Pulu, tako da ipak ne mogu govoriti o tom dodatnom motivu. Ne, ne osjećam nešto posebno zato što sam bio u Rijeci. Postoji samo ta dodatna draž koju nosi derbi i to je to.

- Očekujem tvrdu utakmicu, bez puno prilika za gol. Ne vjerujem da će derbi odlučiti nečiji potez, vjerujem da će nečija pogreška biti presudna. Da će to biti detalj koji će odlučiti pobjednika, rekao je Križman koji se dosad u prvenstvu pet puta upisao u strijelce, čime uz Bačelić Grgića drži drugu poziciju iza nedodirljivog Roce s deset pogodaka.

Posljednja tri derbija igrana u Puli zaključena su remijem. U susretu 22. kola rezultat je glasio 1:1 golovima koje su s bijele točke postigli Bačelić Grgić i Kreilach, s tim da je jedanaesterac iznudio Križman. Prethodna su dva derbija, ne računamo li onaj jedini prekinuti susret u povijesti HNL-a, zaključena bez pogodaka, tako da je posljednju pobjedu nad Rijekom (2:0) pulski prvoligaš ostvario igrajući još na Verudi. Otkad je Istra 1961 preselila na "Drosinu" Riječani još nisu poraženi. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter