Križman: Ako pobijedimo Rijeku, Zadar pada u zaborav

Sandi Križman (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Sandi Križman (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Pucački trening u Štinjanu imali su nogometaši Istre 1961 jučer, što daje naslutiti da će u regionalnom derbiju u nedjelju protiv Rijeke "zeleno-žuti" tražiti pobjedu kojom bi isprali gorak okus ostao nakon ogleda sa Zadrom.

Trenirali su svi igrači, u sastav se vraća i Jo, a s obzirom da su Riječani jedina neporažena momčad Prve HNL, većeg motiva pulskim igračima za ovaj derbi doista ne treba. Kad se tome doda da su na treningu u srijedu "frcale iskre" na travnjaku, svi oni koji u nedjelju izaberu dolazak na "Drosinu" sigurno neće ostati razočarani izvedbom sastava trenera Igora Pamića.

Osim što je riječ o derbiju i suparniku koji pulskim navijačima, poglavito Demonima, znači više od ostalih susreta, ovo je i susret u kojem se pulski igrači moraju vratiti izvedbama zbog kojih su travnjak napuštali visoko uzdignutih glava, kao u utakmicama s Lokomotivom i Hajdukom.

Utakmica koja se ne propušta čak i kad igrač nije potpuno zdrav, kao što je slučaj sa Sandijem Križmanom, koji je u Pulu stigao upravo iz Rijeke.

- Završio sam s terapijama, ali bol u vratu nije još potpuno splasnula. No, prošla su tri tjedna i nema više smisla ići na terapije. Okrenuo sam se treninzima i utakmicama. U susretu sa Zadranima sam osjećao bol, ali nije bila nepodnošljiva. Izgleda da ću se morati naviknuti igrati uz bol. Vjerujem da će ona ipak s vremenom proći, rekao je Križman, koji je dosad redovno bio najopasniji pulski napadač u derbijima.

Utakmica sa Zadrom i dalje je tema razgovora u pulskom klubu. Teško je takav pogrešni korak potpuno izbaciti iz glava.

- Normalno je da smo još dosta pričali o toj utakmici, jer nismo bili pravi. Bio je to loš dan i kad još izgubiš onda sve ide u krivom smjeru. No, moramo se okrenuti idućem suparniku, jer je to velika prilika da se iskupimo za taj poraz. Ako pobijedimo Rijeku, nitko se više neće ni sjećati utakmice sa Zadrom, veli Križman. (R. CAR)

Ulaznice za derbi

Na blagajni ispred sjeverne tribine Gradskog stadiona "Aldo Drosina" počela je prodaja ulaznica za susret s Rijekom, koji se igra u nedjelju u 19 sati. Blagajna radi danas od 10 do 12 i od 15 do 17 sati, sutra od 10 do 12 i u nedjelju od 10 do 12 i od 16 sati. Cijene ulaznice su 10 kuna za sjever, 50 za istok, 70 za zapad i 40 za jug.

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter