Križevci: Teško ranjena žena preživjela je napad

Napadač je sačekao ženu da završi sa smjenom te ju je ustrijelio na stražnjem ulazu Konzuma  (epodravina.hr)
Napadač je sačekao ženu da završi sa smjenom te ju je ustrijelio na stražnjem ulazu Konzuma (epodravina.hr)

Stanovnike Križevaca u petak je navečer šokirala vijest da je njihov sugrađanin, 28-godišnji Vlado Bušić nakon svađe ispalio hitac iz pištolja i teško ranio svoju partnericu, 34-godišnju Križevčanku, a potom počinio samoubojstvo.

Prema informacijama iz medija s križevačkog područja, Bušić je ženu s kojom je nekoliko godina bio u vezi dočekao oko 21 sat u Ulici Tadije Smičiklasa. Tada joj je naime završila smjena, a Bušić ju je dočekao na stražnjim vratima trgovačkog centra Konzum gdje je radila u parfumeriji.

U jednom su se trenu posvađali, a već je u drugom Bušić izvadio pištolj i zapucao te je žena, kao pokošena, pala na tlo. Potom je 28-godišnjak otišao do obližnje Istarske ulice i pištoljem počinio samoubojstvo. Teško ranjena Križevčanka je prevezena u koprivničku Opću bolnicu.

Pucnjava je uzbunila susjede i ljude na Konzumovom parkiralištu te je alarmirana policija. Nesretna 34-godišnjakinja je hospitalizirana s teškim ozljedama, ali je preživjela napad i, prema neslužbenim informacijama, je izvan životne opasnosti.

U Smičiklasovoj i Istarskoj ulici policija je u petak provela nekoliko sati obavljajući očevid i prikupljajući dokaze koji bi mogli razjasniti što se točno dogodilo. Bili su ondje inspektori, rodbina i prijatelji unesrećenih, suočeni s prizorom kakav nitko od njih nije mogao ni zamisliti. Bušić je prema informacijama lokalnih portala bio nekoliko godina u vezi s 34-godišnjakinjom, majkom jednog djeteta no, nitko ne zna što se točno zbivalo među njima kobne večeri.

Drugi portal je pak prenio informaciju da su Bušić i 34-godišnjakinja raskinuli vezu prije nekoliko mjeseci i da je policija prijavila Vladu Bušića zbog maltretiranja te je dobio policijsku zabranu približavanja 34-godišnjakinji. Nažalost, nikakva zabrana nije ga spriječila da osobne probleme riješi na najgori mogući način. (M. KOŠTA, Hina)


Podijeli: Facebook Twiter